Tentoonstelling Maasboulevard vrij te bezoeken moderne geschiedenis

Haring, soep & winderige wethouder

Haring, soep & winderige wethouder

Gewapend met 5 haringen, 2 liter soep, 2 mallen en 1 spuitbus witte verf openden Museum Vlaardingen-directeur Léanne Selles en wethouder Bart de Leede een coronagerichte en op voorhand herinneringsbuitententoonstelling aan de Maasboulevard. Vanwege de niet te missen westerwind had de korte plechtigheid meer weg van een kloekmoedige poging het meest vormvaste kapsel te ontdekken.

Tot eind juni staan er 8 billboards die, vanwege hun gewicht; tot windkracht 10 gegarandeerd, rotsvast in de beoogde boemerangvormige formatie blijven. Op de borden foto’s en verhaaltjes van Vlaardingers en hun beleving van een jaar corona in een strak maatschappelijk korset.
   De keuze is gemaakt uit door inwoners ingezonden foto’s filmpjes, tekeningen, nieuwsberichten, etc. Verder en later te bewonderen een duo-project van Britt Planken en Marleen Bos; niet alleen qua familiaire nomenclatuur een gericht en creatief duo dat zich heeft gericht op een digitale tentoonstelling.

De expositie is ontworpen door b-creative agency. Financiële ondersteuning is er van de gemeente Vlaardingen, Vlaardingen Partners, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Stichting de Groot Fonds.

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

21-05-2021