Kindertuinen voor peuters, kleuters en schoolkinderen

"Handen en voeten in de aarde"

"Handen en voeten in de aarde"

Alle Vlaardingse kinderen van 7-9 jaar worden uitgenodigd om in seizoenblokken van elk 10 ervaringslessen op speelse en sociale wijze te leren over wat er zoal gebeurt in de natuur in die specifieke seizoenen. In plaats van de bekende schooltuintjes is een compleet nieuw concept geschreven en een nieuw team enthousiaste, deskundige vrijwilligers geformeerd.

Elke ouder kan nu zijn of haar kind rechtstreeks inschrijven als Tuinkind op de Kindertuinen (onderdeel van Stadslandbouw Van Ruytenburch),voor één of meerdere seizoenen. Er kunnen maximaal 18 kinderen per blok deelnemen. De kosten zijn € 10,00 per seizoen (dit betekent slechts € 1,00 per les) en er wordt verwacht dat ze elke week komen. In de vakanties is er geen les. De ervaringslessen zijn op woensdagmiddag van 15.00-16.30 uur. Zodoende kan elk kind deelnemen, of de school nu een continue-rooster heeft of reguliere schooltijden. Het herfstseizoen start op woensdag15 september en loopt t/m 24 november.

Het thema is “handen en voeten in de aarde”. Het winterseizoen duurt van 12 januari t/m 23 maart en het lenteseizoen van 6 april t/m 22 juni. De locatie is het terrein met de kas bij ‘t Hof aan de Hofsingel 82, 3134 VH Vlaardingen. Inschrijven is verplicht met vermelding van voor- en achternaam van het kind, geboortedatum plus naam, telefoonnummer en e-mailadresverzorger via kindertuinen@gmail.com. Een week voor aanvang volgt bevestiging en informatie.

Daarnaast worden er, in vervolg op de succesvolle vakantiedagen voor kleuters van 4-6 jaar, op hetzelfde terrein maandelijks een serie van 7 middagen georganiseerd voor deze leeftijdsgroep. Elke ouder kan een kind per keer inschrijven. De kosten zijn € 2,00 per middag, contant die middag te voldoen. De planning is elke 1e zaterdag van de maand van 14.00-16.00 uur van 2 oktober t/m 4 juni, behalve de maanden december en januari.Elke middag heeft een thema en er is plaats voor maximaal 15 Tuinkleuters per keer. Tijdig inschrijven verplicht, zie hierboven. Wordt altijd bevestigd.

Omdat gebleken is hoe belangrijk het is om kinderen al vroeg in contact te brengen met de natuur worden er (NIEUW!) zelfs peuterochtenden gerealiseerd. Elke 1e dinsdag van de maand van 10.15-11.15 uur is je Tuinpeuter van 2,5 of 3 jaar welkom om samen met één ouder of andere verzorger een leuk themaprogramma te volgen. Er is vooraf een inloop met koffie/thee en iets lekkers van 10.00-10.15 uur, om kennis te maken en de peuters op hun gemak te stellen. Er zijn 7 ochtenden gepland, van 5 oktober t/m 7 juni, uitgezonderd de maanden december en januari. Hiervoor kun jeper keer inschrijven (verplicht) en de kosten bedragen € 2,00 per ochtend voor kind plus begeleider.

Er is plaats voor maximaal 12 peuters. Inschrijvingen wordenaltijd bevestigd, met meer informatie.

in de regen

 

 

01-09-2021