Vlaardingen 750 deelt gratis zomerverblijven op ExpoCamp Vlaardingen uit

Gratis vakantie voor Voedselbank klanten

Gratis vakantie voor Voedselbank klanten

Op donderdag 16, vrijdag 17, donderdag 23 en vrijdag 24 delen vrijwilligers van Vlaardingen750 vouchers uit aan klanten van de Voedselbank. Met zo’n voucher kan een weekje in een bungalow of een weekend in een tent voor het hele gezin op de pop-up camping ExpoCamp geboekt worden.

Waarom deze actie?
Zo’n één op de acht gezinnen in Vlaardingen heeft een laag inkomen. De inflatie van de laatste tijd zorgt ervoor dat het steeds moeilijker is om de eindjes aan elkaar te knopen.  Gezinnen die al langer een laag inkomen hebben, moeten steeds vaker de leuke dingen in  het leven aan hen voorbij laten gaan. Ze kunnen het niet meer betalen. Er zijn ook gezinnen  die klant moeten zijn bij de Vlaardingse voedselbank om dagelijks maaltijden op tafel te  kunnen zetten. Omdat iets vieren pas écht een feest is, als iedereen mee kan doen, doet Vlaardingen 750 voor die gezinnen iets extra’s.

Wat is ExpoCamp? 
ExpoCamp Vlaardingen is een pop-up camping aan de Krabbeplas in Vlaardingen vanwege  de viering van 750 jaar stadsrechten in Vlaardingen. Van 22 april t/m 20 augustus kan op  deze camping overnacht worden in lodges, een tipi, een pipowagen of in een vintage  bungalow. De accommodaties zijn gezellig ingericht en voorzien van robuuste bedden.  Uiteraard is er netjes en schoon sanitair en kan er eten en drinken gekocht worden. Ook is er een uitgebreid programma met allerlei activiteiten op het gebied van gezondheid, beweging  en natuur. Mensen kunnen ook een staplek voor hun eigen tent, vouwwagen of camper  boeken. Het boeken van een accommodatie of staplek kan eenvoudig via  www.expocamp.nl.

Wat is Vlaardingen 750?
Onder het motto Vlaar-dingen doen worden in 2023 tal van activiteiten in en met de stad 
georganiseerd om stil te staan bij het feit dat Vlaardingen zich al 750 stadsrechten heeft.  Vlaardingen 750 heeft daarbij meerdere rollen: bedenken, aanjagen, financieren en  coördineren. Er komen steeds nieuwe VlaarDingen bij. Houd daarom het programma in de  gaten via www.vlaardingen750.nl.

13-03-2023