Kleine groep, rustig tempo

Gratis cursus: Slimmer Omgaan met Geld

Gratis cursus: Slimmer Omgaan met Geld

Wij hopen op donderdag 21 januari, geheel volgens de regels, van start te gaan met de gratis cursus Slimmer Omgaan met Geld. Het is een cursus van 16 weken waar je leert rekenen met geld vanaf de basis en is gericht op het voorkómen van geldproblemen. Met herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk helpen we je op weg naar financiële zelfredzaamheid. Mocht de cursus vanwege de Coronamaatregelen worden uitgesteld, dan stellen we je daarvan uiteraard op de hoogte.

Kleine groep, rustig tempo

Er is een ruime keuze in budgetteringscursussen. In de Bibliotheek pakken we het op een bijzondere manier aan: lessen over de basis, in een kleine groep werken in een rustig tempo, veel aandacht van de docent en af en toe een gastles van een lokale expert. Het is een laagdrempelige cursus, die voor iedereen te volgen is. Met elke deelnemer wordt uitvoerig gesproken om de cursus zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de persoonlijke wensen en omstandigheden. En na afloop ontvang je een certificaat.

Het is belangrijk dat deelnemers zichzelf aanmelden. Omdat sommige mensen een zetje nodig hebben, doen we ook een beroep doen op de directe omgeving. Dus als je iemand kent voor wie het goed zou zijn om deze cursus te volgen, wijs hem of haar dan op deze mogelijkheid. Lokale (financiële) hulpverleners, zoals Humanitas Thuisadministratie en de Schuldhulpverlening van Stroomopwaarts kunnen eveneens mensen doorverwijzen.

Aanmelden

Locatie: Bibliotheek de Plataan, Vlaardingen Centrum. Aanmelden voor Vlaardingen (het liefst vóór 10 januari) kan telefonisch via 085-0436741 of per email info@bibliotheekvlaardingen.nl. De cursus is gratis en in 2021 in zowel Maassluis als in Vlaardingen te volgen.

Wil je je aanmelden om de cursus in 2021 in de Bibliotheek de Plataan, Maassluis te volgen? Dan kan dat via: info@bibliotheekmaassluis.nl

05-01-2021