Eerste prik voor Schiedammer Henk Steenbergen

GGD opent vaccinatie locatie Schiedam

GGD opent vaccinatie locatie Schiedam

SCHIEDAM - De GGD Rotterdam Rijnmond heeft zojuist de eerste prik gezet in de om negen uur vanochtend geopende vaccinatielocatie in de Sporthal Groenoord in Schiedam. Dit is de zevende priklocatie die nu geopend is, van de in totaal negentien te openen priklocaties in de regio. Schiedammer Henk Steenbergen (74) had de eer om als eerste te worden gevaccineerd.

rij1

door Jan Schrijver

De vaccinatielocatie in Schiedam werd begin februari al in gereedheid gebracht. Dat de nieuwe locatie in een grote behoefte voorziet, was meteen al zichtbaar aan de rij wachtenden voor de deur. 

Er zijn in de hal tien prikstraten. Daarvan zijn er nu zes opengegaan. Volgens de vaccinatiemanager van de GGD Rotterdam-Rijnmond, Marco Slegt, kunnen er met die zes prikstraten dagelijks 650 á 700 vaccinaties worden gezet. Het toegediende vaccin is Pfizer. De doelgroep die nu bediend wordt, zijn de 70-plussers. 

Het RIVM bepaalt de planning van het aantal beschikbare vaccins en het aantal voor vaccinaties uit te nodigen regiogenoten. Afhankelijk hiervan kan opgeschaald worden naar het gebruiken van meer prikstraten. Zodra alle tien de prikstraten in de sporthal Groenoord worden gebruikt, kunnen er dagelijks circa duizend mensen worden ingeënt. De locatie is zeven dagen per week open (van 9.00 - 16.00 uur), dus per week kunnen in de Groenoordhal zo'n zevenduizend mensen worden gevaccineerd. Nu is het alleen nog het Pfizer-vaccin waarmee wordt gewerkt door de GGD in de Groenoordhal, maar het is mogelijk om in de Groenoordhal simultaan met meerdere vaccins te werken. 

De opening van de Groenoordhal als vaccinatielocatie is goed nieuws voor Schiedammers, maar ook voor mensen uit de regio, zo zei burgemeester Lamers (rechts op de foto onder) bij de opening vanochtend. Ook mensen uit Vlaardingen en Maassluis, alsook Rotterdam West en Rotterdam Noord zullen de sporthal in Schiedam gaan bezoeken voor hun prik. Ook in Vlaardingen en Maassluis zijn priklocaties voorzien. Nog niet is aan te geven wanneer deze open zullen gaan, aldus Marco Slegt (links op de foto onder).

Gisteravond zijn er overigens reeds bijna honderd vaccinaties toegediend in de sporthal in Schiedam, maar dit gebeurde vanuit huisartsenpraktijken in Schiedam. Huisartsen kunnen gebruikmaken van de sporthal om hun patiënten te vaccineren. De huisartsen gebruiken het AstraZeneca-vaccin. 

Foto's (c) De Schiedammer Online

bm

08-04-2021