Geuzenmaandtentoonstelling ‘Onafhankelijk’ geopend

Geuzenmaandtentoonstelling ‘Onafhankelijk’  geopend

Op vrijdag 4 maart jl. opende wethouder Bart de Leede de Geuzenmaandtentoonstelling 2022 in de Grote Kerk. De tentoonstelling is een van de activiteiten die in Vlaardingen georganiseerd worden in het kader van de Geuzenmaand. Via kunst en cultuur willen de initiatiefnemers van de Geuzenmaand de Vlaardingers en de bezoekers van de stad meer bekend maken met de waarden van de Geuzen, en hen inspireren en motiveren in hun dagelijks denken en handelen. Voor de tentoonstelling  ‘Onafhankelijk’ zijn dertig kunstenaars; nationaal & internationaal, jong & oud,  uitgenodigd  om te reflecteren op het thema onafhankelijke rechtspraak, het thema van deze Geuzenmaand. Gastcurator van deze expositie is de Vlaardingse kunstenaar Jan van Dorp.

De kunstwerken zijn dit jaar verdeeld over twee locaties: de Grote Kerk en Museum Vlaardingen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Aldo Hoeben, Akiko  Susuki, Bojidar Tonoff, Bea Last, David Jenowe, Els Otten, Francis Beaty, Frans van Viegen, Frans de Winter, Friedie Kloen, Harry Schumacher, Hans Schuttenbeld, Hans Rikken, Inge van Haastert, Irma Rengur,  Jilles de Man, Joel Bonk, Joop Vaissier, Jorge Simelio, Karin de Visser, Kouji Ohno, Kim Zeegers, Larisa Sjoerds, Luuk Kuipers, Peter Koole, Paula Kouwenhoven, Roel Teeuwen, Ron Weijers, Rahan Deljo, Tobias Lengkeek, Wolfgang Brenner, Susumu Ohira.

De tentoonstelling is te zien t/m 10 april 2022. Na Vlaardingen brengt de tentoonstelling een bezoek aan de andere herkomststeden van de Geuzen, te weten: Delft, Maassluis, Rotterdam en Schiedam. In elke stad is een educatief programma met scholen en een ateliergesprek. 

tts onafhankelijk 127

07-03-2022