Klanten zijn vrienden die helpen met overleven

Geslaagde actie voor Proeflokaal De Kast

Geslaagde actie voor Proeflokaal De Kast

Ondanks de donkere dagen rond de kerst schijnt er volop licht. Dat hartverwarmende schijnsel komt nu eens niet van de zon, maar stroomt gul vanuit de harten van de klantenkring (Lees: echte vrienden) van De Kast.

Gisteren, donderdagavond 7 januari, kwam een clubje vrienden bijeen om het proeflokaal een financieel hart onder de riem te steken. Er werd een crowdfunding actie op poten gezet. Eentje die een ware storm van financiële giften genereert die nog lang niet is uitgeraasd.

Rond middernacht stond de teller rond de €2.000,- en inmiddels, circa 18 uur na het startschot om 15.31 uur, is er al €5.715,- binnen. Bijeen gebracht door 105 vrienden een prestatie om natte ogen van te krijgen. Hoewel het streefbedrag van €9.000,- nog niet is behaald, mag dit een wervelende start worden genoemd.

Wervingstekst
We zijn er bijna! Nog even en we kunnen weer een heerlijk biertje drinken in de horeca. Maar dan moet de horeca er nog wel zijn! Proeflokaal de Kast in Vlaardingen is één van de zaken die geen recht heeft op steun van de overheid, omdat zij in 2019 nog aan het verbouwen waren en dus geen omzet hebben gedraaid.

Ondanks de coronacrisis hebben ze bijna hun 1e jaar gered, terwijl ze effectief maar 12 weken open zijn geweest. Dat zegt wat over de levensvatbaarheid van de Kast! Met de finish in zicht willen wij, Vrienden van de Kast, zorgen dat er meer jubilea gevierd kunnen worden.

Na bijna een jaar overleefd te hebben wordt de situatie nu nijpend. Vaste lasten moeten toch betaald worden, ook zonder omzet. Help jij mee om Proeflokaal de Kast open te houden na de lockdown? Dan drinken we over een paar maanden weer samen een drankje bij Hans aan de bar! (Je kan uiteraard ook anoniem doneren!)

Ook doneren?
Wie na de lockdown zekerheid wil dat het proeflokaal nog een drankje, een prettig gevulde plank, toffe muziek en gezelligheid kan schenken, die is van harte welkom om ook een warme en eerlijk gemeende duit in De Kast te doen.

Facebook: Inzamelingsactie van Anne-Miek Van der Loo : www.gofundme.com/f/vrienden-van-de-kast

Noot
Namens eigenaar Hans van Dijk en zijn trouwe vriendin Stephanie Hameeteman worden alle vrienden, die het voortbestaan van De Kast mogelijk maken, vanuit het diepst van hun hart welgemeend bedankt voor alle gulle giften.

08-01-2021