Gemeentelijke voorjaarsreceptie op zaterdag 9 april

Gemeentelijke voorjaarsreceptie op zaterdag 9 april

Een voorjaarsreceptie? Is dat iets nieuws? Ja en nee! Het is een goede traditie van het gemeentebestuur om Vlaardingers jaarlijks uit te nodigen voor de nieuwjaarsreceptie, maar die kon niet doorgaan vanwege corona. Daarom giet de gemeente Vlaardingen deze traditie dit jaar in een ander jasje en organiseert de gemeente een voorjaarsreceptie. Vlaardingers zijn van harte welkom op zaterdagmiddag 9 april 2022 van 16.00 tot 18.30 uur in de Grote Kerk om elkaar en het gemeentebestuur te ontmoeten.

We komen op deze lentemiddag ook graag in de stemming voor het 750-jarige jubileum van Vlaardingen. Op 14 mei 1273 kreeg Vlaardingen stadsrechten van graaf Floris de Vijfde. In 2023 gaat de stad niet alleen stilstaan bij het illustere verleden, maar ook extra in beweging komen voor een sprankelende toekomst van Vlaardingen en de Vlaardingers. 

Doe mee!
Burgemeester Bert Wijbenga roept op: “In 2022 treffen we met elkaar de voorbereidingen voor ons jubileumjaar. De Stichting Vlaardingen 750 heeft een programma in de steigers staan dat volop kansen biedt om samen te zorgen voor een nog fijnere stad met meer verbinding, diversiteit en daadkracht. In het jubileumjaar hopen we het Vlaardingse DNA een stevige boost te geven, zodat Vlaardingen nog beter uit de verf komt als sociale, historische, gezellige, groene, stoere en haringkoppige havenstad. Op de voorjaarsreceptie presenteert de stichting de jubileumplannen en hopelijk prikkelt dit de aanwezigen meteen om mee te doen.”

Programma
De deuren gaan open om 16.00 uur. Mensen van de Stichting Vlaardingen 750 zijn te vinden bij een kraam, waar zij vragen kunnen beantwoorden en mee kunnen denken over mogelijke jubileumactiviteiten. Om 17.00 uur houdt de burgemeester een toespraak, gevolgd door een videopresentatie over Vlaardingen 750. Om 18.30 uur eindigt de receptie.

Aanmelden voor de voorjaarsreceptie is niet nodig. Vanzelfsprekend vraagt de gemeente wel aan iedereen die wil komen om zich te houden aan de corona-adviezen, zoals thuisblijven bij klachten.

Illustratie
Cor Huis in 't Veld

15-03-2022