Gemeente Vlaardingen zoekt Junior Cyber Agents

VLAARDINGEN - Internetcriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in de gemeente Vlaardingen. Naast senioren, zijn ook kinderen een kwetsbare doelgroep op dit vlak.

Gemeente Vlaardingen zoekt Junior Cyber Agents

Eerder organiseerde de gemeente al themabijeenkomsten voor senioren om hun kennis over digitale fraude te vergroten. Nu is de gemeente op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig(er) willen maken en het online spel HackShield willen spelen. Hiermee hoopt de gemeente, samen met de politie en Jongerenwerk Minters kinderen al vroeg te leren over internetcriminaliteit.

Kinderen zijn zich niet altijd bewust zijn van de gevaren die ze online lopen. Ze zijn daardoor een makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. Door het online spel HackShield te spelen, leren kinderen:

Hoe ze op internet risico’s herkennen
Hoe ze kunnen voorkomen dat ze slachtoffer van internetcriminaliteit worden
Hun familie meer te vertellen over internetcriminaliteit
HackShield: leerzaam online spel

Ouders zijn niet altijd even blij als hun kinderen veel op hun (spel)computer of iPad gamen. Maar het spel HackShield is écht leerzaam. Help uw kind daarom en surf samen naar www.joinhackshield.nl/gemeente/vlaardingen of download de app. Door het spel te spelen, kan een Cyber Agent niet alleen veel leren, maar ook punten verdienen. De drie Cyber Agents met de hoogste scores winnen een prijs en worden in het najaar officieel gehuldigd door de burgemeester.

Gezamenlijke campagne
Het online spel HackShield dat de gemeente gebruikt om de kennis over internetcriminaliteit onder kinderen te vergroten, wordt al door verschillende andere gemeenten succesvol ingezet. Om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen, werkt de gemeente samen met de Vlaardingse politie, Jongerenwerk Minters en de basisscholen in Vlaardingen. Samen zorgen we voor een veilige digitale stad.

10-06-2024