Gemeente Vlaardingen en Albeda openen op 24 maart een mbo-straat!

Gemeente Vlaardingen en Albeda openen op 24 maart een mbo-straat!

Donderdag 24 maart wordt het Veerplein in het centrum van Vlaardingen omgetoverd tot een mbo-straat met de onthulling van een speciaal straatnaambord door wethouder Onderwijs Jacky Silos en studenten van Albeda. Ook in Rotterdam opent Albeda op deze dag een mbo-straat en in Den Bosch, Oss en Hengelo worden door andere roc’s mbo-straten geopend. De mbo-straat is een initiatief van de MBO Raad en de Landelijk Ambassadeur mbo Louise Babel, die in 2021 de eerste mbo-straat in Utrecht initieerde.

Leuke activiteiten
Tussen 11:00 uur en 14:00 uur laten mbo-studenten op het Veerplein zien waarvoor zij zijn opgeleid en welke kwaliteiten zij in huis hebben. Zo vertelt Joanne Elbers, Skills Heroe van de opleiding Patissier van Albeda over haar opleiding en deelt zij zelfgemaakte Vlaardingse IJzerkoekjes uit aan voorbijgangers. Studenten van Albeda Zorgcollege, opleiding maatschappelijke zorg organiseren oud Hollandse spelletjes en studenten van de opleiding Pedagogisch werk doen een activiteit met kinderen van leerbedrijf Un1ek. Daarnaast kunnen de aanwezigen bij studenten van Albeda Startcollege hun nagels laten lakken. Op deze manier maken veel mensen kennis met de diversiteit aan opleidingen en mogelijkheden van het mbo. Dat is niet alleen voor jongeren goed om te weten, ook volwassenen die willen bijscholen of een carrièreswitch willen maken, komen in aanraking met de opleidingen die mbo-scholen te bieden hebben.

Vlaardingen mbo-stad
Vlaardingen wil zich als mbo-stad profileren en de stad daarmee aantrekkelijk maken voor jongeren. De gemeente werkt al met allerlei partners samen in de Food Innovation Academie (FIA) en de Zorg Innovatie Academie (ZIA). Vlaardingen ziet veel kansen en mogelijkheden voor onderwijs in de sectoren Food, Zorg en Techniek. De vraag naar gekwalificeerde medewerkers in deze sectoren is groot. Het mes snijdt aan twee kanten: mbo-opleidingen bieden perspectief op werkgelegenheid voor jongeren. Voor ondernemers zorgt het voor opgeleide en gemotiveerde medewerkers. Een mbo-straat kan dan ook niet ontbreken.

Programma mbo-straat, Veerplein, Vlaardingen - tussen 11.00 uur en 14.00 uur

Opening door: Jacky Silos, wethouder zorg, jeugd, onderwijs, diversiteit en maatschappelijke participatie.

Deelnemers: Studenten en docenten van diverse opleidingen: Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk, Albeda Zorgcollege,      Albeda Horecacollege en Albeda Startcollege.
Voorlichters en studentvoorlichters van het Studie info punt van Albeda.

Activiteiten (onder voorbehoud):

Activiteiten voor kinderen in samenwerking met Un1ek (instelling voor kinderopvang, bso en basisonderwijs)
Studenten Albeda Startcollege delen koffie en thee uit aan voorbijgangers, gaan met ze in gesprek over hun opleiding en lakken indien gewenst hun nagels.
Oud Hollandse spelletjes
Voorlichting over opleidingen bij Albeda

926-f1fea204d392134de41577c174b210e4

18-03-2022