Gemeente gaat door met vergroenen binnenstad

Gemeente gaat door met vergroenen binnenstad

Na de transformatie van de Fransenstraat naar een mooi, groener plein, zijn nu de Kuiperstraat en het Schoutplein aan de beurt. A.s. maandag starten de werkzaamheden voor de vergroening van de Kuiperstraat en vanaf 17 november op het Schoutplein.

De gemeente vergroent stap voor stap de binnenstad. Behalve dat het mooi, is het ook slim. Het helpt om riooloverstromingen bij piekbuien te voorkomen. De beplanting zorgt bovendien op warme dagen voor verkoeling. 

Kuiperstraat
Maandag 7 november starten de werkzaamheden bij de Kuiperstraat. Vanaf de Xenos tot aan de Kuipershof komt extra groen, een nieuw speeltoestel en rondom de beplanting komen zitranden. De speeltoestellen voor de voormalige C&A worden eerst weggehaald. De werkzaamheden vinden in eerste instantie alleen in november plaats en worden in januari hervat. Zo hebben de ondernemers geen overlast in de belangrijke decembermaand. Pas in de tweede fase komt het speeltoestel terug.

Schoutplein
Op het Schoutplein wordt de middenstrook tussen de bomen omgevormd naar een fraaie border en ook langs de overkapping komen drie plantvakken, mét zitgelegenheid. Naar verwachting starten de werkzaamheden op donderdag 17 november en het duurt ongeveer 2 weken. Gedurende deze werkzaamheden zijn diverse parkeerplaatsen tijdelijk niet beschikbaar. Voor het vergroenen worden geen parkeerplaatsen opgeofferd.

Binnenstad wordt levendiger
We willen de binnenstad compacter, bruisender, beter bereikbaar, schoner, veiliger en dus ook groener maken. Wethouder Bart Bikkers hierover: “Het levendiger maken van de binnenstad is een belangrijke ambitie van de gemeente. De binnenstad moet een populaire plek worden voor Vlaardingers en bezoekers uit de regio. Een gezellige en multifunctionele binnenstad met volop evenementen en kleinschalige recreatie, waar je kunt ontspannen, wonen, winkelen, werken en ontmoeten. De gemeente werkt met veel partijen samen om dit te bereiken.” Meer weten over het Programma Levendige Binnenstad 2030? Kijk op www.vlaardingen.nl/binnenstad.

04-11-2022