Ondanks de ontwrichting naar een dystopische samenleving

Geen rellen in Vlaardingen

Geen rellen in Vlaardingen

Vanochtend vroeg  meldde de rap groeiende Facebookpagina Vlaardingen Veilig een oproep van een duidelijk analfabetische of zwaar dyslectische jongere om te gaan rellen op de Loper in Vlaardingen-Holy. Toen was het spel op de wagen.

De politie nam direct maatregelen  en  vrij snel werd de aanstichter  gearresteerd. Niet lang daarna werden nog 3 van zijn kompanen in de kladden gegrepen. Ondertussen waren er diverse maatregelen genomen door ongeruste winkeliers in De loper en werden ruiten met schotten beschermd. Ook in het centrum werden ruiten met planken afgesloten vanwege de vrees voor verplaatsing van de relschoppers.

Ondertussen maakte een groep van 50 Vlaardingers jacht op de rellende kansenparels in Holy. Ook in Vlaardingen centrum was een groep burgers paraat om een oogje in het zeil te houden. Uiteindelijk is het rustig gebleven en konden we weer rustig gaan slapen. 

De disproportionele, draconische maatregelen van kabinet Rutte hebben deze rellen, die overal in het land voorkomen,  natuurlijk wel in de hand gewerkt. Bezuinigingen op het politieapparaat en het feit dat de politie nu moet handhaven op de lockdown en de avondklok geeft vrij spel aan een bevolkingsgroep om helemaal los te gaan.

Tot slot hulde aan de groep Vlaardingse mannnen, die mee heeft geholpen om Holy en Vlaardingen centrum veilig te houden.

 

Auteur: Frank Maarleveld

26-01-2021