Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur helpt

Geen geld voor sport of danslessen?

Geen geld voor sport of danslessen?

Iedereen die in Vlaardingen wil sporten, moet dat kunnen doen. Ook als dat financieel niet even makkelijk is. Sinds 1 januari is de leeftijdsgrens van 27 jaar losgelaten, waardoor nu iedereen een bijdrage aan kan vragen voor deelname aan sportactiviteiten.

Wethouder Arnoud Proos: “Sporten is een belangrijk onderdeel van zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Daarom ondersteunden we al jongeren tot en met 27 jaar. Met deze proef willen we alle volwassenen stimuleren om te sporten en om onderdeel te zijn van een club of vereniging. Helemaal nu dat echt niet voor iedereen financieel mogelijk is. We doen er samen met Vlaardingen in Beweging dan ook alles aan om deze doelgroep te bereiken.”

Hoe werkt het?
Is er thuis te weinig geld om te sporten, te zwemmen of te dansen? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. De bijdrage is maximaal €250. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt de aanvraag gedaan bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Een aanvraag wordt gedaan door een intermediair, bijvoorbeeld Vlaardingen in Beweging of Stroomopwaarts. Zij kennen de spelregels en controleren of iemand in aanmerking komt. De aanvraag wordt binnen 3 weken beoordeeld. De bijdrage wordt rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald en mogelijk is er nog ruimte voor een waardebon voor sportspullen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.

Kijk voor alle intermediairs en meer informatie www.volwassenenfonds.nl/vlaardingen of op www.jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland

16-02-2023