‘Geef die kapotte broek maar aan mij!’

‘Geef die kapotte broek maar aan mij!’

In De Windwijzer aan de Schiedamseweg in Vlaardingen zal op zaterdagmorgen 16 oktober aanstaande de tweede Repair Café van dit jaar worden gehouden. Door de heersende coronacrisis heeft dat een jaar stilgelegen, maar de organisatie gaat onverdroten verder. Het bezoeken van een Repair Café is gratis toegankelijk en draait om het repareren van van huis meegebrachte schone spullen. Dat kunnen bijvoorbeeld huishoudelijke spullen zijn, een stofzuiger die dienst weigert, of een kapotte jas of broek. Enzovoort.

In De Windwijzer, is gereedschap en materiaal aanwezig voor het repareren van kleding of toestellen, bijvoorbeeld kleding, of meubels, elektrische apparaten, maar ook fietsen, speelgoed etc. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei gebied. Zij leggen er wel de nadruk op dat de medewerkers alleen werken aan schone spullen. Dat geldt voor alles dat wordt aangeboden.

Die reparaties zijn gratis, door middel van een bus kan de klant na afloop vrijwillig een passende gift kwijt ter bestrijding van de kosten. Koffie of thee is eveneens gratis. Alhoewel diverse enthousiaste vrijwilligers zich daarvoor hebben aangemeld, is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die handig zijn met naald en draad of over technische vaardigheden beschikken. Ook kan men nog mensen gebruiken die de gasten bij binnenkomst begeleiden. In De Windwijzer is ook een zogenaamde weggeefwinkel aanwezig. Daar kunnen bezoekers naast huiselijke zaken ook kleding aanschaffen. Gebleken is dat gemiddelde maten of afmetingen soms afwijken van wat doorgaans gebruikelijk is. Het Repair Café De Windwijzer biedt bezoekers de mogelijkheid om het betreffende kledingstuk aan te laten passen. Nou, als dat niet plezierig is!

Het Repair Café De Windwijzer is te vinden aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Op 16 oktober aanstaande opent dit Repaircafé van 9:30 uur tot 12:00 uur zijn deuren. Vooraf aanmelden is niet nodig maar kan eventueel via mail: repaircafe@dewindwijzer.nl.

Het telefoonnummer van De Windwijzer is 010-4347887. Let op: iedereen is welkom.

11-10-2021