Gastvrijdag en film ‘De Acht Bergen’

VLAARDINGER - Op vrijdagavond 27 oktober verwelkomt De Windwijzer je graag voor een bijzondere avond vol gastvrijheid en filmgenot. Tijdens deze avond wordt de prachtige film 'De Acht Bergen' vertoond, een aangrijpend melancholiek drama gebaseerd op de Italiaanse roman 'Le Otto Montagne' van Paolo Cognetti.

Gastvrijdag en film ‘De Acht Bergen’

'De Acht Bergen' vertelt het verhaal over de elfjarige Pietro die afkomstig is uit de stad en over zijn leeftijdsgenoot Bruno die opgroeit in de bergen. Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg.

Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen.

De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens. Er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op, maar verliezen elkaar door de jaren heen uit het oog. Bruno blijft al die tijd nabij zijn thuis, Pietro reist intussen de wereld rond. Ze vinden elkaar evenwel terug.

Voorafgaand aan de film 'De Acht Bergen' kun je deelnemen aan Gastvrijdag om 17.30 uur. Tijdens Gastvrijdag wordt er met liefde gekookt door vrijwilligers van De Windwijzer, waardoor je kunt genieten van een gezellige maaltijd in goed gezelschap.

De toegangsprijs, inclusief de film, bedraagt €13.50. Voor Gastvrijdag graag aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl. Als je liever alleen de film wilt bijwonen kan dat ook. De film start om 20.00 uur, entree €6,- inclusief koffie/thee.

We heten je van harte welkom op vrijdagavond 27 oktober in De Windwijzer, gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Kom en geniet met ons van 'De Acht Bergen' en de warme gastvrijheid van De Windwijzer.

19-10-2023