Witte hoed …

(G)één april!

(G)één april!

Je zult door alle coronagekte door je baas, die je altijd al liever zag gaan dan komen, maar aangewezen zijn op het hele dagen werken in je raamloze kelderbox. Om je werkgever te sarren begin je iedere dag iets later. Er is toch niemand die het merkt of het moet je echtgeno(o)t(e) vrouw zijn.

In dat geval mis je wel de aangekondigde sneeuw. Aanvankelijk en veelal eerder deze week afgedaan als flauwe 1 aprilgrap viel in de loop van 31 maart op april-fool een mooi  en aanvankelijk maagdelijk vliesje wit.

Dat kleine beetje blank water zal wel weer goed zijn voor Code Rood in het verkeer. Ondanks alle thuiswerk en als Japie’s Bonenstaak omhooggeschoten brandstofprijzen is het enige dat in ons land nog groeit alle fileleed. Vandaag voor de vrijdagse leut aangevuld met de nodige blikschade en ander glijleed. Het OV is ook al geen optie. Daar is het, zo lijkt het, het gehele jaar 1 april (‘1 april!?’)

Wie, naar alle waarschijnlijkheid, nog een uurtje wacht met opstaan die zal enkel nog spetters v/h sneeuwvlok treffen in tuin, op galerij of balkon en op straten en pleinen. Dus snel opstaan. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

afbeelding
afbeelding

01-04-2022