Fresku in De Kroepoekfabriek

Vrijdag 12 mei speelt Fresku in De Kroepoekfabriek! De Eindhovenaar heeft met albums als
'Maskerade', 'Nooit Meer Terug' en 'In De Lucht' aardig wat klassiekers op zijn naam staan. Acht jaar geleden stond hij voor het eerst in De KF. Dat was een iconische avond. Daarom kijken wij ook extra uit naar 12 mei.

Fresku in De Kroepoekfabriek

Fresku
Eerst wil hij zanger worden. Daarna droomt hij van carrières als boekenschrijver, tekenaar en acteur - allemaal nog voor hij de middelbare school heeft afgerond. Het moge duidelijk zijn:  al op jonge leeftijd weet Roy Michael Reymound (Eindhoven, 26 oktober 1986) dat hij niets  voelt voor een gewone kantoorbaan. Hij wil zelf creëren. Maar nooit ziet hij een dergelijke  loopbaan als een reële toekomstmogelijkheid.

Als hij op zijn veertiende begint te rappen, is dat dan ook voornamelijk voor de grap. Maar  stukje bij beetje wordt hij serieuzer, en op zijn twintigste vormt hij met Karimineel de groep  Zwarte Schapen. Ondertussen maakt Fresku met enkele vrienden - onder meer regisseur  Teemong - ook steeds vaker persiflerende filmpjes die hij op internet zet. En uiteindelijk  volgt, eind 2008, op beide gebieden de doorbraak.

Enerzijds wordt de meligheid van het  typetje Gino Pietermaai door honderdduizenden mensen omarmd, anderzijds zetten de  openhartige nummers ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’  Fresku meteen op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper. Die combinatie van grappig  en serieus, van knipoog en oprechtheid,  kenmerkt Fresku’s werk.

In oktober 2021 bracht hij zijn album “In de lucht” uit, in 2022 was hij geselecteerd als  Ambassadeur van de Vrijheid en mocht mee in de helicopter tijdens 5 mei. Eind 2022 bracht hij het nummer ‘Adem’ uit met Maan voor wie hij ook het voorprogramma verzorgde in een  uitverkochte ZiggoDome.

Fresku in De Kroepoekfabriek
Vrijdag 12 mei 
Open: 20:30 | Aanvang: 21:00 | Verwacht eind: 23:30
Tickets: €18,-
Meer info is te vinden op https://kroepoekfabriek.nl/agenda/fresku-2/

Fotografie
Geke Bosch

08-05-2023