Een krant door en voor kinderen, over het ziekenhuis

Franciscus-ziekenhuis brengt voor het eerst een kinderkrant uit

Franciscus-ziekenhuis brengt voor het eerst een kinderkrant uit

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Gisteren is er voor het eerst een kinderkrant uitgekomen in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Gisteren reikten kinderen uit de Kinderraad van het ziekenhuis de eerste exemplaren uit.

door Jan Schrijver

Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft het Franciscus Gasthuis & Vlietland een Kinderraad. Deze kinderen komen onder meer uit Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam en Lansingerland. De kinderen gaan op onderzoek in het ziekenhuis en geven adviezen aan het ziekenhuis. Eén advies van de kinderen dit jaar was om een speciale krant voor kinderen uit te brengen met informatie over het ziekenhuis.

Dit advies werd opgevolgd door het ziekenhuis en na een intensief redactieproces, waarbij de kinderen nauw werden betrokken, was het dan gisteren zover. De eerste exemplaren werden door de kinderen uit de Kinderraad overhandigd aan kinderarts Esther Alders en aan Niels Honig, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

twee (2)-1

Er stond voor elk kind een tas vol kinderkranten klaar om zelf uit te delen. Basisscholen in de regio zullen kranten ontvangen om onder hun leerlingen te verspreiden. De kranten komen te liggen op de locaties van het ziekenhuis Vlietland in Schiedam en Gasthuis in Rotterdam. Ook in de wachtruimten van huisartsen en fysiotherapeuten en andere medische beroepen kun je deze kleurrijke krant, die ook voor volwassenen zeker de moeite waard is om te lezen, binnenkort tegenkomen. De eerste oplage van de krant is 2500 exemplaren.

Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam maakte een reportage over de uitreiking van de eerste exemplaren van de kinderkrant. Die kun je zien door op de afbeelding hieronder met het pijltje te klikken. Helemaal onderaan zie je de cover van de kinderkrant.

krant

 

10-09-2021