De stroom met reguliere patiënten neemt dagelijks toe

Franciscus schaalt coronazorg af

Franciscus schaalt coronazorg af

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Op dit moment liggen er in totaal 27 coronapatiënten in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Vanochtend lagen er bovendien 10 patiënten met verdenking van coronabesmetting in dit ziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis aan het eind van de middag laten weten. 

Van de 27 bewezen coronapatiënten liggen er 8 op de intensive care (IC). In de kliniek liggen er 13 bewezen patiënten in het Gasthuis (Rotterdam) en 6 bewezen patiënten in het Vlietland (Schiedam).

Franciscus Gasthuis & Vlietland: "Bij het afschalen van de coronazorg zijn de IC-bedden nu uit cohort gehaald en vindt de verpleging plaats op isolatieboxen. De OK-capaciteit wordt wekelijks verder opgeschaald. De stroom met reguliere patiënten neemt dagelijks toe. De klinische verpleging van coronapatiënten vindt plaats op isolatiekamers en op kleine cohortafdelingen, door een aantal bedden te isoleren ten opzichte van het overige deel van de reguliere bedden."

"Er is besloten om te stoppen met het preventief testen van patiënten bij opname in de kliniek. Reden hiervoor is de daling van het aantal besmettingen in het land en het beperkte aantal besmettingen dat nog opgespoord wordt door deze preventieve testen", zo meldt het ziekenhuis. 

Maatregelen
Ook al zijn er veel mensen ondertussen gevaccineerd, het blijft belangrijk om de coronamaatregelen ook in het ziekenhuis goed te blijven volgen. Het ziekenhuis vat ze samen: "Houd de 1,5 meter afstand, draag een mond/neusmasker, nies in de ellenboog, ontsmet regelmatig de handen en blijf met coronagerelateerde klachten thuis."

 

01-06-2021