Fotoboek ‘Rotterdam De Diergaarde’ van Marja Suur verschenen

Vorige maand verscheen bij uitgeverij Kyosei een bijzonder mooi fotoboek: ‘Rotterdam de Diergaarde: oog in oog met de andere Rotterdammers’. Na het succes van haar eerste boek ‘Rotterdam Corona’ heeft hobbyfotograaf Marja Suur samen met haar broer Pieter een nieuw fotoboek samengesteld met 81 portretten van dieren uit Diergaarde Blijdorp. Opvallend is dat bijna alle dieren in het boek je recht aankijken. Dat was voor de fotograaf een voorwaarde om het portret op te nemen in dit boek.

Fotoboek ‘Rotterdam De Diergaarde’ van Marja Suur verschenen

In dit tweede deel van de Rotterdam-serie wordt ook ditmaal aandacht gevraagd voor een maatschappelijke kwestie. De samenstellers gaat het voortbestaan van deze dieren aan het hart. Directeur-bestuurder van Diergaarde Blijdorp Erik Zevenbergen is enthousiast over dit project: ‘Indringende blikken vanuit de schoonheid der natuur, zo zou ik het werk van Marja Suur willen noemen’.

Het boek is vorige maand verschenen en kost € 25,00. Het is in iedere boekhandel verkrijgbaar en bij de uitgeverij. Op vrijdag 30 december verschijnt bij De Vlaardinger in de rubriek ‘Een uitgelezen kans’ een recensie van dit boek.

De vier foto’s zijn gemaakt door Marja Suur en zijn te bewonderen in het boek.

Illustraties
1. omslag van het boek
2. groene toerako
3. rode ibis
4. gelada

19-12-2022

afbeelding
afbeelding
afbeelding