Fontijne schept landelijke sfeer bij eigen jeu-de-boulesbaan

Fontijne schept landelijke sfeer bij eigen jeu-de-boulesbaan

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Geboren Schiedammer Leo Fontijne is eigenaar van de Vlaardingse distilleerderij Van Toor. Op de binnenplaats van het bedrijf laat hij een grote muurschildering aanbrengen. Die wordt vanmiddag door de afscheid nemende burgemeester van Vlaardingen officieel onthuld. Hieronder zie je in een video door Jan Willem de Boer de schilderes die de laatste streken aanbrengt.

Op de binnenplaats van distilleerderij Van Toor staat deze weken de Vlaardingse beeldend kunstenares Marjon Hoogendijk met enige regelmaat op een steiger. Marjon werkt aan een enorm groot kunstwerk. Zij maakt een landelijk ogende muurschildering, die past bij de jeu-de-boulesbaan die op de binnenplaats ligt.

Vorige jaar ïntroduceerde Van Toor het zogenoemde JeuDeGin. Dat is een arrangement waarin deelnemers een rondleiding krijgen door de distilleerderij. Daarbij kunnen zij ook een kijkje nemen in het museum in de kelder. In de voormalige lageringskelder van de distilleerderij is een museum ingericht met authentieke reclameborden en honderden jeneverflesjes, waarvan een belangrijk deel op Schiedamse merken betrekking heeft.

Na de rondleiding spelen de deelnemers jeu de boules. Daarbij maken zij en passant kennis met de producten van de distillateur zoals de Schelvispekel en de Torine gin.

De jeu-de-boulesbaan werd vorig jaar geopend door de burgemeester van Vlaardingen, Bas Eenhoorn, samen met Nederlands kampioen jeu de boules Ria Bronsema-Kampers.

31-08-2021