“Beste manier om gevolgen stijgende energiekosten te beperken.”

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt (verdere) verduurzaming sportverenigingen

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt (verdere) verduurzaming sportverenigingen

Sportverenigingen hebben meer en meer te maken met dalende sponsorinkomsten en bezuinigingen, terwijl de kosten blijven stijgen. Energieverbruik is een belangrijke kostenpost waarop vaak nog veel kan worden bespaard. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ondersteunt al jaren sportverenigingen met een energiescan die kostenbesparende en duurzame aanpassingen oplevert. Door de stijgende energiekosten krijgen veel sportverenigingen met een enorme energierekening te maken. Het Fonds wil daarom nu verder inzetten op het doorvoeren van duurzame maatregelen. Afhankelijk van de club, kan een vereniging op die manier bijna energieneutraal worden, of zelfs helemaal van het gas af.

“Sportverenigingen worden voornamelijk gerund door vrijwilligers,” vertelt John Massaar, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. uit. “Om hen te stimuleren en op weg te helpen om aan de slag te gaan met het (verder) verduurzamen van hun accommodatie, zorgen wij dat ze ondersteund worden door een organisatie met de juiste kennis in huis.” Met een gratis, op maat gemaakt advies wordt in kaart gebracht welke energiebesparende maatregelen de verenigingen kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld het aanleggen van zonnepanelen, warmtepomp of infrarood-panelen.

Voor deze investeringen kunnen sportverenigingen nu een aanvraag doen bij het Fonds. John Massaar: “Het Fonds is bereid 50% met een maximum van € 75.000,= te betalen. Als de clubs deze bijdrage combineren met andere subsidieregelingen, worden deze investeringen snel haalbaar. Door de sportverenigingen (en hun vrijwilligers) met advies en een bijdrage grotendeels te ontzorgen, hopen we dat nog meer clubs de stap maken om (verder) te verduurzamen. We nodigen hen dan ook van harte uit om met het Fonds hierover in gesprek te gaan.”

20-10-2022