Belpop niet wat het lijkt

Fleddy Melculy zaterdag 26 november in De Kroepoekfabriek

Fleddy Melculy zaterdag 26  november in De Kroepoekfabriek

Zaterdag 26 november treedt Fleddy Melculy op in De Kroepoekfabriek. Fleddy Melculy mag gerust één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Immers: veel bands zijn er niet die met één song (’T-shirt van Metallica’) vanaf dag 1 worden opgepikt door alle mogelijke media. Vanuit het niets stonden ze op alle grote podia van België en Nederland en sindsdien scoren ze de éne na de andere culthit.

Fleddy Melculy
Rewind naar begin 2016: puur uit liefde voor hardcore en metal én met veel drive om te entertainen wordt een eerste demo uitgebracht. In een half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium.

Fleddy Melculy stond de afgelopen jaren meermaals op zowat elk noemenswaardig poppodium in België en Nederland en bracht drie jaar op rij een spoor van vernieling op de
zomerfestivals. De pandemie gooide heel wat roet in de tourplannen van de band en zo moesten maar liefst 66 optredens verplaatst worden naar 2021. Uit de nood haalde Fleddy Melculy in 2021 deugd en ze brachten de EP ‘... And just niks for all’ uit, geschreven en opgenomen tijdens één van de corona-lockdowns.

Fleddy Melculy is na zes jaar een vaste waarde geworden in de Benelux’ metalscene met een following dat elke dag aandikt. De band zit alweer aan de schrijftafel en is nog niet uitgezongen.

Support: Endeavour
Endeavour is een vijf-koppige metalcore band afkomstig uit het zuiden van Nederland. Ze worden geïnspireerd door bands zoals Northlane, Periphery, Architects, Twelve Foot Ninja en Loathe. Door het gebruik van harde drums, memorabele melodieën en pakkende gitaarpartijen vormt de band een interessant geluidslandschap. Hun muziek varieert van hard en energiek tot atmosferisch en melodieus. Het laat zien dat ze nog veel meer in huis hebben.

Fleddy Melculy + Endeavour
Zaterdag 26 november
Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

21-11-2022