Op zoek naar een nieuwe hobby?

First Lego League zoekt coaches!

First Lego League zoekt coaches!

In de maand september start het nieuwe First Lego League seizoen. Een internationale robot wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Bouw samen met de leerlingen een Spike Prime robot, programmeer de robot en voer er opdrachten mee uit.

Interesse voor techniek en enig pedagogisch inzicht zijn hierbij voldoende. Iedere week of 2 weken beschikbaar zijn op een vast tijdstip, zou mooi zijn maar is geen vereiste.

Online buddy’s voor eerste hulp bij ‘’trouble’’ of coaches die assisteren bij het opstarten van teams zijn ook zeer welkom. Meldt u nu aan voor een introductie training! Of… kijk voor meer informatie op www.firstlegoleague.nl .

ps. Op donderdag 16 september vindt er in de Hoornbloem in Den Hoorn een vrijwilligers wervingsavond plaats voor de regio’s Haaglanden, Delft en Westland. Tijdens deze avond zal er van 19:30uur – 20:30 uur dieper op de First Lego League worden ingegaan.

Wat is First Lego League

Kinderen zien overal techniek om zich heen en de techniek ontwikkelt zich razendsnel! Uiteraard willen wij kinderen voorbereiden op de toekomst door ze te leren omgaan met deze technologische ontwikkelingen. Anno 2021 zijn de meeste kinderen echter niet digitaal vaardig. Ondanks het feit dat zij van jongs af aan in de weer zijn met smartphones en tablets. Helaas zijn zij slechts consument en basiskennis ontbreekt.

W&T-onderwijs moet hier de oplossing voor bieden. Want pas als je genoeg kennis hebt kun jezelf zaken creëren. En door zaken te creëren train je vaardigheden die nodig zijn om in deze samenleving, privé en op de werkvloer, goed te kunnen functioneren.

Maak echter het W&T-onderwijs niet te ingewikkeld maar begin klein. Bouw traditionele instructielessen om tot praktische lessen. Durf kids lost te laten en laat ze zelfonderzoeken, experimenteren en spelen.

Laat je niet overrompelen door alle termen en begrippen want kort gezegd:

Werk je met W&T-onderwijs aan de 21ste -eeuwse vaardigheden waarbij de manier van werken Onderzoekend en Ontwerpend leren is. Kennis, vaardigheden en houding spelen hierbij een rol

Om W&T-onderwijs succesvol te introduceren in het onderwijs zijn naast deskundige docenten materialen/gereedschappen nodig. Lego biedt dit! Zelfs een complete leerlijn behoort tot de mogelijkheden. En aanhaken bij de First Lego Leaguewedstrijden is de slagroom op de taart!

First Lego League in getallen

•       In meer dan 110 landen.

•       Meer dan 570.000 kinderen bereikt wereldwijd.

•       Meer dan 30.000 kinderen bereikt in Nederland.

Opbrengst First Lego League

•       70 % van de deelnemers kiest een technische studie.

•       59% van de vrouwelijke deelnemers kiest een technische studie.

•       95% van de deelnemers verbeterd zijn team work en time management skills.

De 3 verschillende First Lego League divisies

De First Lego League wedstrijden bestaan uit 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd te weten:

-          De FLL Challenge (9 t/m 15 jaar)

De Challenge waarbij leerlingen onderzoek doen naar het thema van het seizoen , een oplossing bedenken en een eigen Lego-robot ontwerpen, bouwen en programmeren.

-          De FLL Explore (6 t/m 10 jaar)

De divisie waarbij leerlingen met Lego onderzoeken, ontwerpen, bouwen en programmeren als oplossing voor een echt probleem uit de omgeving.

-          De FLL Discover (4 t/m 6 jaar)

De divisie waarbij leerlingen op ontdekkingstocht gaan met een model van Lego Duplo stenen.

Voor meer informatie: firstlegoleague.nl

FFL Discover 2

 

 

 

 

 

 

 

 

01-09-2021