Filmtheater Het Zeepaard 11 en 14 april

Songs of Earth

(Noorwegen, 2023, 90 min)
Regie: Margreth Olin
Met: Jørgen Mykle en Magnhild Mykløen

Filmtheater Het Zeepaard 11 en 14 april

Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de vallei Oldedalen in Noorwegen, voor zowel een ode aan deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren.

Haar ondertussen 84-jarige vader wandelt al zijn hele leven door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen en ook nu fungeert hij weer als gids en neemt haar een jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier in deze grillige natuur groeiden zijn voorouders op, werden verliefd en stichtten gezinnen.

De fenomenale beelden van deze documentaire werden gemaakt door het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen en Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en de schuivende gletsjers een prachtige score, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra.

★★★★ NRC
Oogverblindende ode aan leven in symbiose met soms wrede natuur.

★★★★ Trouw
Natuurfilm en familieportret, in de Noorse ‘Songs of Earth’ worden ze één.

★★★ de Volkskrant
Documentairemaker Margreth Olin betuigt haar liefde voor Oldedalen, de vallei in het hart van de Noorse fjorden waar ze opgroeide en waar haar ouders zijn blijven wonen.

Donderdag 11 april om 20.30 uur en zondag 14 april om 16.15 uur.
Kijk voor alle informatie en reserveren op: www.hetzeepaard.nl
Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in Vue Vlaardingen.

08-04-2024