Leer elkaar en de natuur kennen tijdens een begeleide fietstocht

Fiets mee naar het Melarium

Fiets mee naar het Melarium

MIDDEN-DELFLAND - Op 26 april organiseren Bike Kitchen en Natuurlijk Delfland de fietstocht Fiets mee naar het natuurcentrum het Melarium. Deze tocht duurt van 11.00 t/m 15.00 uur.

Opgeven voor de tocht kun je bij info@delftonthemove.online. De kosten bedragen € 2,00 en die dien je contant ter plekke te betalen. Vanuit deze "inkomsten" worden brood en drinken  voor de deelnemers betaald.

De deelnemers verzamelen zich met fiets op de Vulcanusweg 273, 2624 AV Delft. Na het  fietsen keren de deelnemers hier weer terug.

Wat gaan we doen?
Bij de start worden eerst de fietsen van de deelnemers gecontroleerd. Dan wordt er gezamenlijk brood klaargemaakt. Dat laatste om tussen de middag op te eten.

De fietstocht leidt uiteindelijk tot aan Natuurcentrum Het Melarium in het Ackerdijkse Bos . Daar volgt uitleg over het gebouw, Vereniging Natuurlijk Delfland, de in het futuristisch ogende gebouw én over de natuur rond het Melarium.

Wat kan je ervaren?
De deelnemers maken niet alleen kennis met elkaar, maar ervaren ook en misschien wel vooral de natuur tijdens de fietstocht en rond het Melarium. Het Melarium is, naast een natuurcentrum, ook een kunstwerk dat rekening houdt met natuur en milieu. Op het panoramische dakterras van het Melrium wordt het landschap bekeken en kun je mooie foto's maken.

Wat is de zin en betekenis van deze activiteit?
Met deze fietstocht en het bezoek aan het Melarium gaat er een groene wereld voor de deelnemers open. Een wereld met planten, vogels en bijen die ons omringen.

Wat is en doet Bike Kitchen?
Bike Kitchen is een onderdeel van Delft on the Move. Dit is een non-profit organisatie die de Delftse gemeenschap (en omstreken) wil laten kennismaken met fietscultuur. Fietsen worden er gerepareerd en onderhouden. De fiets wordt veilig gemaakt zodat er zelfs weer rijplezier wordt beleeft aan een oude fiets. Ook zijn er workshops om de eigen fiets te leren repareren. Dit alles voor betaalbare prijzen.

Zie ook https://delftonthemove.online/projecten/bike-kitchen/

240409 Fiets mee naar het Melarium Natuurlijk Delfland2Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Het is een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, de passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen middels het organiseren van excursies, het houden van lezingen en cursussen én inventarisatie, advisering en praktische natuurbeheer.

Deze activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen:
* voor de gezelligheid
* voor mensen die meer willen weten
* voor specialisten

Dit alles rond onderwerpen van de natuur in onze naaste omgeving.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie kun je vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron Duinbehoud, Mycologische Vereniging, BLWG en stichting Anemoon.

Tekst en fotografie
Natuurlijk Delfland

09-04-2024