Ben de Koning: 'Ik ben uitgemaakt voor graaier, lul en nog veel meer'

Felle reacties op vaccinatiebeleid van Frankelandgroep

Felle reacties op vaccinatiebeleid van Frankelandgroep

SCHIEDAM - Ben de Koning, directeur/bestuurder van de Frankelandgroep, was gisteren op landelijke televisie om uitleg te geven over waarom binnen de Frankelandgroep onder meer ook personeel met klantcontact en vrijwilligers met klantcontact zijn gevaccineerd. Dar leidde landelijk tot felle reacties. Aan Jan Willem de Boer legt hij uit waarom hij geen spijt heeft van de gevolgde handelwijze.

door Jan Schrijver (tekst artikel) en Jan Willem de Boer (foto en videointerview)

Zijn optreden bij Jinek leverde heel veel boze reacties op. Direct na de uitzending belden kijkers uit heel het land boos naar het algemene nummer van de groep. Op social media werd hij persoonlijk voor alles en nog wat uitgemaakt.

"Ik werd uitgemaakt voor graaier, voor lul, en ik heb op social media heel veel nieuwe woorden geleerd gisteravond", zegt hij vandaag voor de camera van Jan Willem de Boer van JW TV.  "Maar als ik het zou moeten overdoen, zou ik het opnieuw zo doen. En als ik ergens ter verantwoording wordt geroepen, dan ga ik die verantwoording geven en leg ik het uit waarom ik het zo gedaan heb."

Van zijn kant uit hij ook kritiek op de vaccinatiestrategie. Voor de verpleeghuisbewoners werden vaccins verstrekt, maar onder één dak in de diverse huizen wonen ook verzorgingshuisbewoners en de zogeheten 'huurders met zorg'. Voor de laatste twee groepen mag Frankelandgroep niet de vaccinaties doen, maar is het wachten tot volgende maand huisartsen kunnen gaan vaccineren. "En dat is gewoon fout!", vindt De Koning.

De vaccins die gebruikt zijn door Frankeland zijn van het merk Pfizer. Die bieden na de eerste prik volgens De Koning een bescherming van 50% op. Je hebt 50% minder kans om ziek te worden, als je ziek wordt, word je 50% minder ziek, en je hebt als je besmet bent 50% minder kans om anderen te besmetten. Na de tweede injectie die gegeven zal gaan worden, gaat die bescherming omhoog naar zo'n 90%.

Je kunt het interview door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam met Ben de Koning zien en horen door op onderstaande link te klikken.

https://youtu.be/kC5VFWKtUlM

 

16-02-2021