Federatie Broekpolder neemt afscheid van bestuurder Paul van Vugt

Federatie Broekpolder neemt afscheid van bestuurder Paul van Vugt

VLAARDINGEN - Op de vrijwilligersbijeenkomst van de Federatie Broekpolder nam het bestuur deze week afscheid van Paul van Vugt als bestuurder van de stichting.

Paul van Vugt is vanaf het eerste uur van de oprichting van de Federatie Broekpolder in 2006 betrokken. Hij trad in 2009 toe tot het bestuur. Hij staat bekend als inspirerend, gedreven en vooral als een verbindende gesprekspartner voor alle betrokken partijen. Niet alleen is hij een uitermate snelle denker en prater, maar ook een man met een grote liefde voor en kennis van de natuur.

In zijn rol als bestuurder zette Paul zich er met name voor in om de flora en fauna een stem te geven in alle ontwikkelingen van de Broekpolder. Als dank voor zijn tomeloze inzet wordt er door de Federatie in samenwerking met de gemeente Vlaardingen een bankje op een mooie plek in de Broekpolder geplaatst.

Paul van Vugt blijft wel actief voor de Federatie in de Broekpolder. Zo stuurt hij maandelijks de onderhoudsploeg aan, gaat hij invulling geven aan de Natuurkamer en blijft deelnemen aan de kerngroep van de gemeente Vlaardingen, Staatsbosbeheer en de Federatie om de uitvoering van de saneringsopgave in goede banen te leiden.

Voorbereidend op het vertrek van Paul van Vugt is het bestuur van de Federatie Broekpolder vorig jaar versterkt met de komst van Peter Caljé als voorzitter en Annemieke van der Steen als algemeen bestuurslid.

Fotobijschrift
Voorzitter Federatie Broekpolder Peter Caljé bedankt terugtredend bestuurslid Paul van Vugt voor zijn jarenlange en gedreven inzet voor de Broekpolder.

05-02-2024