Federatie Broekpolder bestuur: 'Twee nieuwe leden'

Federatie Broekpolder bestuur: 'Twee nieuwe leden'

De Federatie Broekpolder breidt het bestuur uit met Annemieke van der Steen en Peter Caljé. Dit was nodig vanwege het steeds groter wordende takenpakket van de Federatie en het aftreden van voorzitter Harm Borgers begin dit jaar.

Annemieke van der Steen zal als algemeen bestuurslid en vanuit haar achtergrond als (project)manager en als manager bedrijfsvoering de komende tijd voornamelijk mee- en nadenken over “de Federatie van de toekomst”: hoe ziet de Federatie Broekpolder er uit en waar houdt die zich mee bezig?

Peter Caljé volgt oud-voorzitter Harm Borgers op en is daarmee het nieuwe gezicht van de Federatie. Zijn aandacht gaat uit naar het vormgeven van een bestuur dat toekomstbestendig is, en naar de talloze vrijwilligers, initiatiefnemers en gebruikers in de Broekpolder. Daar hoort ook een stukje professionalisering bij maar vooral een grote groep mensen die vanuit liefde voor het gebied er samen hun schouders onder willen zetten.

Startschot voor de sanering in 2023
In 2023 wordt het startschot gegeven voor de sanering en herinrichting van een deel van de Broekpolder. Daarover moeten we als Federatie goed blijven communiceren met de gebruikers en inwoners van Vlaardingen. Bezoekers gaan er echt wel wat van merken, en het zal niet altijd leuk zijn. Maar voor de lange termijn is de sanering noodzakelijk. Annemieke van der Steen: “Ik vind het belangrijk om voor allebei oog en oor te hebben. Dus de overlast en het ongemak te beperken, maar wel de juiste dingen te doen voor een duurzaam resultaat: een Broekpolder waar wij en de volgende generatie ook over 20 jaar nog met heel veel plezier kunnen recreëren”.

Ontwikkelingen in de Broekpolder
Peter Caljé geeft aan dat er momenteel een aantal forse dossiers en projecten in de Broekpolder spelen die de aandacht hebben van de Federatie. De herstructurering en herinrichting van een deel van de Broekpolder, het versterken van de samenwerking met Staatsbosbeheer en de Gemeente Vlaardingen in een Governance platform en het afronden van het beheerplan voor het groen van de Broekpolder. “Dat zijn een paar behoorlijke kluiven waar wij als bestuur ons de komende tijd op zullen gaan focussen. Daarmee kan ik mij als nieuwe voorzitter een goede indruk vormen van de toekomst van de Federatie en de Broekpolder. Op korte termijn willen wij in ieder geval de banden met de Vlaardingse Gemeenteraad weer aanhalen. Dat is te lang geleden”, aldus Peter Caljé.

Onderschrift foto:
Bestuur van links naar rechts: Secretaris Wim Meijer, bestuurslid Annemieke van der Steen, voorzitter Peter Caljé, penningmeester Aarnout van Deursen, bestuurslid Paul van Vugt, bestuurslid Maarten Alderliesten.

22-12-2022