Twee vriendschappelijke topwedstrijden bij CWO

FC Shakhtar-Fortuna Sittard

FC Shakhtar-Fortuna Sittard

CWO is vrijdag 22 juli de trotse gastheer van de vriendschappelijke clash tussen FC Shakhtar Donetsk en Fortuna Sittard. De Oekraïners, waarvan eerder al bekend was dat zij van 14-30 juli een trainingskamp beleggen in Vlaardingen, spelen om 18.30 uur op tegen eredivisieclub Fortuna Sittard.

De wedstrijd staat geheel in het teken van de Oekraïense vluchtelingen die momenteel in Vlaardingen en Schiedam verblijven. ‘Via lokale opvangorganisaties proberen wij contact te leggen met deze groep en een gratis ticket voor de wedstrijd aan te bieden. Ze kunnen niet alleen de wedstrijd bekijken vanaf een gereserveerde plek op de tribune, maar ook van een gratis consumptie genieten,’ aldus organisator Dennis van Deuzen.

Als klap op de vuurpijl krijgt de jongste jeugd tijdens de pauze een Moment of Fame, als zij het eerste veld betreden voor een leuke activiteit.

Een grote groep vrijwilligers binnen CWO heeft alles op alles gezet om er een fantastische dag van te maken. ‘Dit is een sportevenement voor heel Vlaardingen en omstreken. We hopen veel toeschouwers te mogen verwelkomen,’ zegt Dennis. ‘Rondom het veld zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden aanwezig. Evenals sanitaire voorzieningen. Bovendien hebben we extra fietsenstallingen en verkeersregelaars ingezet om ook logistiek uit de problemen te blijven.’

Het affiche liegt er niet om. Aan de ene kant Shakhtar, afgelopen decennium een vrij vaste waarde bij de Champions League. Zij wisten als eerste Oekraïense club in 2009 de Europa League.
   Aan de andere kant Eredivisionist Fortuna Sittard. Zij verrasten onlangs vriend en vijand door de 36-jarige centrumspits Yilmaz te presenteren en daarmee haar ambitie voor volgend seizoen niet onder stoelen of banken steekt.
   Bovendien betreden de reserveploegen van beide verenigingen om 16.00 uur het veld voor een voorwedstrijd. Al met al een uniek sportevenement voor Vlaardingse begrippen. Dit mag je niet missen; sportliefhebber of niet.

De kaartverkoop voor de wedstrijd is per direct gestart. Kaarten zijn zowel online verkrijgbaar als aan de poort verkrijgbaar. Een ticket kost 11 euro. Hiermee heb je toegang tot twee topwedstrijden. Tevens zorg je ervoor dat de genodigde Oekraïense vluchtelingen gevrijwaard worden van kosten. Het wordt een onvergetelijk voetbalfeest. Zoveel is zeker.

Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande link: www.eventbrite.nl/e/registratie-fc-shakhtar-fortuna-sittard-381228904917 

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van al ons laatste nieuws rondom dit evenement:

Instagram: @sv_cwo
Facebook: @svCwo

CWO
Trimpad 12
3135 GA Vlaardingen
Telefoon: 010-474 99 61

21-07-2022