Romy&Julia: Schiedam in amoureuze autobanden versus jenever

Familievoorstelling van De Stokerij en Theater aan de Schie

Familievoorstelling van De Stokerij en Theater aan de Schie

Dinsdag 15 november was het dan eindelijk zo ver: de kick-off van de nieuwe familievoorstelling van De Stokerij en Theater aan de Schie: Romy&Julia.

De voorstelling, waar maar liefst 70 Schiedammers aan meedoen, is een eigentijdse bewerking van het bekendste liefdesverhaal van William Shakespeare vertaald naar het hedendaags Schiedam. Romy en Julia komen uit twee totaal verschillende Schiedamse families: de ene handelt in jenever, de ander doet in autobanden. De families worden van elkaar gescheiden door onbegrip en een vete die ouder is dan hun wereld en hun herinnering. Toch ontstaat juist hier de meest verboden liefde die alles op het spel zet.

Regisseur Koen Wouterse: "Romy & Julia wordt een ode aan de jeugd en aan de liefde in al zijn vormen, vol muziek, dans, zang. We gaan het leven, de fantasie, de rebellie vieren".

Dinsdagavond 15 november was een spannend moment: de tekst werd voor het eerst gelezen door de cast bestaande uit professionele acteurs, amateurspelers en jongeren uit Schiedam. Zo kwamen de twee Schiedamse families uit de voorstelling al een klein beetje tot leven.

“Je kent Romeo&Julia natuurlijk al wel, maar dit is echt helemaal binnenstebuiten gekeerd en bewerkt, dat is echt tof, daar kunnen heel veel mensen iets van leren”- Puck Neuschwanger (16, publiek)

“Het is altijd een spannend moment om van schrijver naar acteur te gaan, dan laat je echt je eigen stuk ‘los’, maar het was zo fijn om nu eindelijk te horen wat we hebben en wie wat gaat spelen”- Anne Rats (schrijver, acteur)

“Het is een stuk wat echt gaat over ons, over de leerlingen van de Jonge Stokerij en onze vrienden, onze generatie, over de wereld waar we nu in leven. Ik vind het echt belangrijk dat dit verhaal nu verteld wordt” - Blue (15 leerling Jonge Stokerij)

Romy & Julia is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en van 2 t/m 6 januari 2023 te zien in Theater aan de Schie. Tickets kun je bestellen via https://theateraandeschie.nl/voorstelling/romy-en-julia.

 

23-11-2022