Extra steun voor eenmalige investeringen vrijetijdsclubs

Extra steun voor eenmalige investeringen vrijetijdsclubs

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS - Samen bridgen, handwerken, zingen, schilderen of bijvoorbeeld biljarten. Voor veel mensen zijn deze activiteiten een belangrijk onderdeel van hun leven. Je bent immers niet alleen met je hobby bezig, maar je treft er gelijkgestemden en vergroot je netwerk.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ziet het belang van vrijetijdsclubs en geeft daarom  deze clubs dit jaar de mogelijkheid extra financiële steun aan te vragen.

Relatief grote investeringen, zoals biljartlakens, sorteermachines, muziekinstrumenten 
projectieschermen, zijn voor vrijetijdsclubs moeilijk te bekostigen. “Daarom roepen we deze clubs, die dit steuntje in de rug kunnen gebruiken, dan ook op een aanvraag in te dienen,” vertelt Eva Winkelman, medewerker communicatie bij het Fonds. “We hebben het hier dan over vrijetijdsclubs zonder winstoogmerk, bijvoorbeeld denksportverenigingen, biljartverenigingen, koren, creatieve clubs, maar ook bewonersverenigingen met een gemeenschappelijke activiteitenruimte.”

Het Fonds is bereid 75% van de totale investering met een maximum van € 7.500,- te vergoeden. “We vragen daarbij wel dat de investering nog niet mag zijn gedaan, dat deze onderbouwd wordt met een prijsopgave en dat deze binnen een jaar moet zijn uitgevoerd,” legt Eva Winkelman uit. “Via het speciale aanvraagformulier op onze website  www.fondssv.nl is een aanvraag nog makkelijker in te dienen.

Willen jullie weten of jullie  idee passend is? Neem dan contact met ons op, of kom langs op ons spreekuur (iedere dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur).”

Voor meer informatie: www.fondssv.nl/vrijetijdsclub

Tekst en fotografie
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Fotobijschrift
Biljartvereniging De Bolder kreeg een financiële bijdrage van het Fonds voor de aanschaf van nieuwe biljartlakens, ballen en ballenpoetsmachine

28-03-2024