Expositie in Museum Maassluis

Zullen we ons verwonderen

Elly van Baalen, een veelzijdige kunstenaar uit Maassluis, viert haar 30-jarig jubileum met een expositie in Museum Maassluis. De expositie zal plaatsvinden van 16 september tot en met 31 december 2023. Het doel van de tentoonstelling is om een overzicht te geven van haar oeuvre en ontwikkeling gedurende de laatste dertig jaar.

Expositie in Museum Maassluis

Elly van Baalen is een kunstenaar uit Maassluis die bekend staat om haar interactieve projecten en installaties. Ze speelt met materialen - zowel gewone als functionele - om zo de andere mogelijkheden van die materialen te ontdekken. Dit leidt tot nieuwe resultaten en is een soort spel van kijken, waarnemen, actie en reactie én communiceren met het materiaal zelf. Dit principe loopt als een rode draad door haar werk heen.

Ze volgde elf jaar lang weefcursussen en opleidingen. Haar docente adviseerde haar echter om verder te gaan met een opleiding aan de kunstacademie. Op deze Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag kreeg Elly vervolgens het advies om het weven los te laten en zich te richten op vormgeving. Dit bracht een ommekeer in haar werk. Conceptuele kunsten en ruimtelijk werken spraken haar aan en dit was iets waar ze op door wilde gaan.

Elly vindt dat haar werk gezien mag worden, omdat het zich volgens haar onderscheidt door materiaal en techniek, al helemaal binnen de Stichting Maassluise Kunstenaars. Het laat andere vormen van denken en kunst zien die je in Maassluis niet vaak tegenkomt. Ieder jaar weer, onder andere tijdens de Kunstroute, verrast ze vele bezoekers door nieuwe thema’s en nieuw werk te laten zien in haar atelier in ‘Het Arie de Groothuis’. En nu is het tijd om meerdere van deze (nieuwe) kunstwerken van Elly te tonen in Museum Maassluis op Zuiddijk 16 in Maassluis.

De expositie duurt van 16 september tot en met 31 december en is voor jongeren tot en met twaalf jaar en mensen met een Museumjaarkaart gratis toegankelijk. ‘Overige’ mensen betalen twee (65+) of drie euro voor een entreeticket. Voor meer informatie over Elly van Baalen en haar werk kunt u terecht op haar website of op de website van Museum Maassluis.

Locatie
Museum Maassluis, Zuiddijk 16,
3143 AS Maassluis
Telefoon: 010 – 591 38 13
E-mail: info@museummaassluis.nl
Website: www.museummaassluis.nl

 

04-09-2023