Excelsior’20 - DVO’32 3-2 (2-1)

Hosannagevoel ebt langzaam weg

Zaterdag 26 november speelde de equipe van oefenmeester Raymond de Romph op Sportpark Thurlede in Schiedam aantreden tegen Excelsior’20. Na vorige week tegen OVV de periodetitel te hebben binnengesleept was het zelfvertrouwen groot.

Excelsior’20 - DVO’32 3-2 (2-1)

In een levendige wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk en na een zinderende slotfase aan het langste eind. DVO begon pas echt te voetballen toen Floris Keizerwaard de aansluiting 3-2 via een sublieme vrije trap bewerkstelligde en dat was te laat. Toegegeven met een vrije trap van Robin den Breems die net over de lat zeilde, een schot van invaller Tim Kievit net voorlangs en een pegel die Excelsior’s keeper uit zijn hok ranselde had de 3-3 ook riéél geweest maar aan het eind van de rit was de zege van de Schiedammers niet onverdiend.

Excelsior 20 speelde met razendsnelle aanvallers op de counter, liet DVO de bal en zat er fysiek zeer kort op. Al was er een inschattingsfout van DVO ’s keeper Ian Slagboom voor nodig om op voorsprong te komen. De Schiedamse aanvaller werkte bekwaam af, 1-0.

DVO rechtte de rug en een mooi uitgespeelde aanval met een goede voorzet van Nico Huijer prima ingekopt door Gert Jan van der Veen leverde de gelijkmaker op. Echter vlak voor rust was het Excelsior 20 met een prachtige aanval over verschillende schijven: 2-1.

Na de rust een fel DVO’32 maar het 1e kwartier werd ontregeld door overtredingen en blessure gevallen en dus lag het spel veel stil. De gasten kregen steeds meer de overhand zonder echt uitgespeelde kansen. Excelsior’20 gaf weinig weg sterker nog uit een counter viel met nog een kleine 25 minuten te spelen de 3-1. Einde wedstrijd voor de Vlaardingse ambities dacht men langs de lijn.

De 3-2 in de 80e minuut leverde nog een bloedstollende slotfase op waarin DVO vol op de gelijkmaker joeg. Een opstootje leverde direct drie gele kaarten op (2 voor DVO en 1 voor Excelsior). Discutabel was dat Excelsior’s keeper een DVO aanval onschadelijk maakte terwijl hij flink buiten het 16 meter gebied was. Hands. Maar de referee wilde er niet aan en liet doorspelen. De Schiedammers trokken aan het langste eind en zo liep DVO’32 dus tegen de tweede nederlaag deze competitie op.

Volgende week komt het in de winning mood verkerende Kethel Spaland naar de Marathonweg. een op voorhand pikant treffen, want daar zwaait ex-trainer van DVO Ben Hoogwerf de scepter. eerder stond hij liefst zeven seizoenen bij DVO aan het roer. de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Scheidsrechter
Gideon Begeer

Scoreverloop
11e 1-0 Excelsior’20
16e 1-1 Gert Jan van der Veen
43e 2-1 Excelsior’20
71e 3-1 Excelsior’20
81e 3-2 Floris Keizerwaard

Opstelling DVO’32
Ian Slagboom, Cliff Santos Monteiro (58e Niko van Meijeren), Nick Rutten, Daan ten Broek (58e Reinier van der Veen), Yamal Ernst (75e Tim Kievit), Arij van Bree (89e Chris Rojer ) , Wesley de Heij (c.), Robin den Breems, Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer

28-11-2022