Energietoeslag 2023 voor inwoners van Vlaardingen

Kou kan buiten de deur blijven

VLAARDINGEN - Een grote groep van ruim 2.000 Vlaardingers heeft de energietoeslag 2023 afgelopen oktober automatisch ontvangen. Dit gaat om inwoners met een bijstandsuitkering en inwoners die tussen oktober 2022 en oktober 2023 de Individuele Inkomenstoeslag (IIT) ontvingen via Stroomopwaarts.

Energietoeslag 2023 voor inwoners van Vlaardingen

Er zijn ook inwoners die de energietoeslag 2022 aanvroegen en ontvingen. Stroomopwaarts heeft gecontroleerd of zij voor deze inwoners kunnen vaststellen dat zij ook voldoen aan de voorwaarden voor de energietoeslag in 2023. Van meer dan 1.500 Vlaardingers kon dit recht vastgesteld worden. Deze inwoners kregen de energietoeslag 2023 half december automatisch betaald.

Wethouder Arnoud Proos is tevreden met de bereikte inwoners en roept vooral ook Vlaardingers op om te bekijken of ze recht hebben op deze energietoeslag en dan ook een aanvraag te doen. Stroomopwaarts staat klaar om te helpen. 

Stroomopwaarts keert de toeslag uit aan inwoners van Vlaardingen met een laag inkomen die hier recht op hebben. Heeft u de toeslag nog niet ontvangen of aangevraagd en denkt u dat u hier wel recht op heeft? Vraag de energietoeslag dan voor 30 juni 2024 aan via www.stroomopwaarts.nl/energietoeslag.

Het aanvraagformulier is online beschikbaar
Niet voor iedereen kon het recht op de energietoeslag 2023 vastgesteld worden. Bijvoorbeeld voor inwoners die bij Stroomopwaarts bekend zijn doordat zij een bijstandsuitkering ontvangen én als kostendeler bekend zijn. De bewoner die een energiecontract heeft ondertekend mag de aanvraag indienen via het formulier dat zij in oktober per brief ontvingen of online via de website van Stroomopwaarts.

Let op: stuur de benodigde bewijsstukken mee bij de aanvraag. Het verwerken van de aanvraag kan tot 8 weken duren. Het aanvragen van de energietoeslag 2023 kan tot 30 juni 2024.

De Formulierenbrigade van Stroomopwaarts staat voor u klaar
Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Maak dan een afspraak met de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts in Vlaardingen via www.stroomopwaarts.nl/formulierenbrigade. Of bel het Klant Contact Centrum van Stroomopwaarts om een afspraak te maken. Dit kan iedere werkdag tussen 8.00 en 16.30 uur via (010) 246 5555. 

Twijfelt u of u recht heeft op de energietoeslag 2023? Stuur uw aanvraag in. Stroomopwaarts informeert u of u in aanmerking komt of niet.

29-01-2024