The Suspenders, Leo IJdo & Captain Peacock delen podium

Eetcafé de Waal zomert muzikaal na

Eetcafé de Waal zomert muzikaal na

Op 16 september viert Eetcafé de Waal het jaarlijks terugkomend nazomerevenement op het bekende terraspodium boven de fietsenstalling.
Dit evenement was en is (gelukkig weer) een jaarlijks terugkomend evenement, maar heeft door het wereldwijd medisch keurslijf van de corona periode node een poosje stil gestaan.

De agenda liegt er als vanouds niet om en mét of zónder mooi weer worden het wederom een paar genoeglijke uurtjes voor het luisterend oor. Tevens een mooi moment om na te zomeren de herfst of wat daarvan over is welkom te heten en nogmaals bij te praten onder het genot van … Juist, ja.

15:00-17:00 uur The Suspenders
Voor iedere setting een geweldige aanvulling op om het even welk feest. De twee schier onafscheidelijke broers Pat en Rick, gewapend met twee stemmen en één gitaar. De muziek? Van de nostalgische 60's tot nu en van dance tot ballads. Alles komt langs in deze  moderne reis door de tijd.

17:00-19:00 uur Leo IJdo
Nu ook bij daglicht. Onze nachtburgemeester draait als vanouds zijn swingende plaatjes. Nadere uitleg overbodig.

19:00-22:00 uur Captain Peacock
‘Zou het niet leuk zijn om écht leuke liedjes uit onze jeugd te gaan spelen die je regelmatig  op de radio hoort maar door andere coverbands nooit worden gespeeld?’ Dat was de vraag  die de vier leden, van wat nu een superkwartet is, aan elkaar stelden. Noem ze vast Captain  Peacock en het antwoord was: ‘Ja, goed plan!’

Dat betekende dat Agnes (bas/zang), Frits (drums) en René en Michel (gitaren/toetsen/zang) op zoek gingen naar nummers van eind jaren ’70 tot midden jaren ’80. Precies de periode dat Captain Peacock, de norse en licht hautaine floormanager van de afdeling Damesondergoed en Herenkleding van Grace Bros het tv-scherm domineerde in de comedy Are You Being Served? Een bandnaam was dus snel gevonden.

Een aantal nummers is redelijk origineel gehouden terwijl andere songs flink werden verbouwd of samengevoegd tot pakkende medleys. Dat leverde uiteindelijk een setlist op van herkenbare muziek met verrassende wendingen. Daarbij reclame jingles en tunes van tv-series uit dezelfde periode die niet mogen en worden vergeten.

230817 Cafe de Waal Suspenders Marjon van NeurenCafé de Waal
Waalstraat 78
3131 CS Vlaardingen
Telefoon: 010-434 33 31
Website: www.eetcafedewaal.nl/

Fotobijschriften
Boven: drukte tijdens vorige editie.
Beneden: The Suspenders.

08-09-2023