IMBOS, Feral grounds & Skapiche tellen af

Eerste voorronde Peter Tetteroo Bokaal 2023

Eerste voorronde Peter Tetteroo Bokaal 2023

Voor de komende editie van de Peter Tetteroo Bokaal (Delftse popprijs ter stimulering van talent), heeft de commissie van de Peter Tetteroo Bokaal namens de organisatie van Westerpop, 42 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken, mogen beoordelen. Inmiddels zijn de volgende negen bands geselecteerd voor de voorronden van deze prestigieuze Delftse popprijs: IMBOS, Feral Grounds, Skapiche?!, Chaos Club, Ylisia, The Tommyrots, Last Decade, Jeanna en New Exhibit.

De voorronden zullen plaatsvinden op de zaterdagen 15 april, 22 april en 29 april. De locatie is muziekcafé STECK in de binnenstad van Delft. De toegang is gratis. De Peter Tetteroo Bokaal is een onderdeel van Delfts bekendste popfestival, Westerpop. De productie van de voorronden is een samenwerking van Westerpop met PopDelft en gestimuleerd door de Gemeente Delft en de Popunie.

Het programma van de 30e editie van Westerpop dat dit jaar plaats gaat vinden op 7 en 8 juli, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Op zaterdag 15 april zullen er concerten worden gegeven door: IMBOS (NL-pop), Feral Grounds(Metal) en Skapiche?!(Ska-punk). De volgorde van spelen, moet nog worden  bepaald, doormiddel van loting.

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld tijdens de concerten, mee te stemmen. De winnaar van de avond, krijgt een podiumplek op de eerste dag van Westerpop op vrijdag 7 juli.

Luister en huiver!
Datum: Zaterdag 15 april
Aanvang 19:30 uur
Uiterlijk tot 21:00 uur, toegang voor bezoekers.
Locatie: STECK
Kromstraat 25 in Delft
Toegang:  Gratis.

Feral Grounds
Feral Grounds is een vierkoppige band uit de regio Groot-Rotterdam. Hun muziek is heavy rock en groove metal. Hun songwriting is sterk beïnvloed door Metallica, Alter Bridge,  Mastodon, Stone sour, Queens of the Stone Age en anderen. Het is duidelijk dat ze niet in  één enkel genre passen, maar gewoon spelen waarvan ze denken dat het je van je sokken  zal blazen. En dat doen ze met passie.

Ze schrijven al tracks sinds 2015 en in de eerste helft van 2019 konden ze de line-up compleet maken door hun bassist toe te voegen. Hierna zijn  ze begonnen met het opnemen van hun album. Dit was geen gemakkelijke rit, vooral door de wereldwijde situatie van 2020/2021. Alle reden om trots te zijn op het eindresultaat.

Het  album RISE is uitgebracht in september 2021 en is te streamen vanaf alle grote  streamingdiensten. Je kunt ook een fysiek exemplaar kopen bij de merchandisestand  tijdens een van hun liveshows.

IMBOS
IMBOS windt er geen doekjes om. Niet alleen met zijn muziek, ook met zijn teksten dringt  IMBOS zich diep in het hoofd van zijn luisteraars. Of het nou gaat om persoonlijk leed,  maatschappelijke kwesties of tijdloze dromen, voor IMBOS is stil zijn geen optie meer.

De sound is niet alleen duidelijk geïnspireerd op de Nederpop uit de jaren ’80, ook 
de synthesizers zijn afkomstig uit de tijd dat hij zelf nog een gladde bovenlip had. Zijn  laatste EP De Onheilsprofeet is in een volle kleine zaal van Paard aan het publiek  gepresenteerd. Geflankeerd door drie zangeressen en een multi-instrumentale chef-kok zet  IMBOS een festivalwaardige show neer waarbij de synergie tussen band en publiek zorgt  voor een extra dimensie.

Social
Facebook

Fotografie
Wouter Vellekoop - IMBOS

Foto's (vbnb)
Skapiche
IMBOS
Feral Grounds

230327 IMBOS Wouter Vellekoop

230327 FeralGrounds

27-03-2023