Grootste fan Maurice van Gestel hangt gulden schub in Haringbeeld

Eerbetoon Bassie en Adriaan

Eerbetoon Bassie en Adriaan

Het zal vrijdag 17 september niemand zijn ontgaan: clown Bassie a.k.a. Bas van Toor werd 86 jaar. Dus was er feest in de stad. Een bonte stoet voertuigen uit de welbekende tv-serie defileerde langs een aantal memorabele plekken.

Door: Frank Maarleveld

Het voormalig woonhuis tegenover Harteveld mocht natuurlijk als passage niet ontbreken. Bas, de oudste van de twee succesvolle broers, keek met plezier naar de geelrode stoet die zijn particuliere bordes passeerde en zag dat het goed was. Bas van Toor, een Vlaardings icoon, zal daar in zijn stoutste dromen als klein jochie op Maassluisse geboortegrond nooit aan hebben gedacht; al dat welgemeende eerbetoon.

Op een steenworp afstand was er om 12.00 uur een wat kleiner ceremonieel. Maurice van Gestel, oer-fan van Bassie & Adriaan mocht aan de Westhavenkade voor Handelshuis de Haring, een gulden schub hangen in het inmiddels steeds gevulder Haringbeeld.

IMG-20210917-WA0001 (2)

Bas en in zijn kielzog broer Adriaan, kregen met deze kleurrijke acties een klein beetje van de stadse roem die ze - eerlijk is eerlijk - toekomt.

Fotografie: Jos Lukassen

18-09-2021