Een nieuw leven voor de haringlogger VL.92 Balder

Eerste exemplaar voor Maassluis uitgereikt tijdens Furieade

Zaterdag 1 oktober is tijdens de Furieade het eerste exemplaar voor Maassluis uitgereikt van het boek over de VL.92 Balder, getiteld: Een nieuw leven voor de haringlogger VL.92 Balder.

Een nieuw leven voor de haringlogger VL.92 Balder

Na een bewogen en werkzaam bestaan op zee is de haringlogger VL.92 Balder, bouwjaar 1912, in het museale circuit terecht gekomen. In 2006 is het schip weer teruggekomen in Vlaardingen waar het ook is gebouwd. Vlaardingen was ook de thuishaven.

De staat van het schip maakte al snel duidelijk dat een grootschalige restauratie noodzakelijk was. Hiervoor is Stichting Zeillogger Balder in 2010 opgericht. Het boek is een uittreksel van een eerder opgemaakt en zeer gedetailleerd restauratieverslag en er wordt uitgebreid ingegaan op alle fasen van het restauratieproject.

Eerder stelde Maassluis' burgemeester Edo Haan dat hij zijn agenda had vrijgemaakt  voor de Furieade en aan het einde van de dag stapte hij samen met zijn vrouw aan boord. Edo Haan nam aan boord van de VL.92 Balder het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van bestuurslid Bert Otto van Stichting Zeillogger Balder.

06-10-2022