World Gymnaestrada 2023

Dynamiek Gymsport in Amsterdam

Dynamiek Gymsport in Amsterdam

Van zondag 30 juli tot en met zaterdag 5 augustus 2023 vond de World Gymnaestrada plaats in Amsterdam. Dit internationale evenement voor amateursporters kwam met 19.000 deelnemers uit 5 continenten naar Amsterdam om hun moves te showen en te laten zien: van trampoline springen tot ritmische gymnastiek.

Drie trainsters van V.G. Dynamiek waren aanwezig op dit evenement. Juf Riet, die les geeft aan kleuters en kinderen tot 12 jaar, heeft deelgenomen aan de nationale performance in de Rai. Daar traden zij op met hun show The Art of Motion. Voor haar was het niet de eerste keer. Zij deed al acht keer eerder mee met de World Gymnaestrada. Zij hoopt er over vier jaar nog een keer aanwezig te zijn.

Juf Noa, die les geeft aan de jongens, is als vrijwilliger aan de slag gegaan. Ze controleerde  met groot enthousiasme tickets. Juf Ludia van de woensdagmiddag lessen ging ook als vrijwilliger naar Amsterdam. Zij hielp backstage bij van alles en nog wat. De World Gymnaestrada week werd afgesloten met een spectaculaire show in het Olympisch Stadion. Hier werd ook symbolisch de vlag overgedragen aan Portugal; organisator van de World Gymnaestrada in 2027.

29-08-2023