Excelsior’20 - D.V.O.’32 0-1 (0-1)

DVO recht rug en kijkt voorzichtig naar onder en naar boven

DVO recht rug en kijkt voorzichtig naar onder en naar boven

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - De prestigieuze 0-1 zege bij Excelsior’20 van jongstleden zaterdag doet vermoeden dat D.V.O.’32 haar ongeslagen reeks (inmiddels staat de teller op 5) rimpelloos heeft doorgezet. Weinig is echter minder waar. Na een rumoerige week rechtten de Vlaardingers collectief hun rug en wist het als team een formidabele prestatie op de Schiedamse mat te leggen. Na eerder de Schiedammers al op een gelijkspel te hebben gehouden (1-1), pakte D.V.O.’32 nu de volle winst en wist het uit de laatste 5 wedstrijden liefst 13 punten te vergaren.

Journalistiek voorspel?
“Hommeles bij D.V.O.’32?” Als je de krantenkoppen mag geloven, liepen de gemoederen hoog op in de week aanlopend naar de Waterwegderby. Zoals wel vaker wordt een mug uitvergroot tot iets groters, al blijft het een feit dat het niet altijd pais en vree is in de kleedkamer. Zoals wel vaker na een verhitte wedstrijd staan soms de neuzen tegen elkaar. En met de adrenaline nog volop door de aderen stromend, ploft er soms zelfs een bommetje: alles slechts storm in een glas water. De kunst is dan om die korte lontjes te managen en alle neuzen weer dezelfde kant op te zetten. Helaas lukte dit de afgelopen week niet, en kwam op vrijdagmiddag zelfs het bericht dat zowel hoofdtrainer Benjamin van der Zwan als diens assistent Chris Jansen per direct hun taken zouden neerleggen. Een even spijtige als twijfelachtige boodschap, maar verder commentaar is nu al mosterd na de maaltijd. Wat dat betreft gaven de 11 man op het veld de allerbeste reactie: Met en voor elkaar strijden, het spel van de tegenstander ontregelen en toeslaan waar mogelijk! Waarvan akte ...

De wedstrijd zelf
Na half februari als koploper het signaal “officieel veilig” via X te hebben verspreid, kwam de ongeslagen reeks van Excelsior’20 abrupt ten einde. Een stukje karma of stom toeval? D.V.O.32 kon er sowieso donder op zeggen dat de Schiedammers erop gebrand waren om die vervelende serie van 3 nederlagen op rij te doorbreken. Hoe lekker was het juist daarom dat Kyan Swaneveld met diens gouden linker al in de 5e minuut de score open brak (0-1). De rappe linksachter komt uit een echt D.V.O.-nest, en begint met diens vrije trappen meer en meer een neusje voor de goal te krijgen.

Mede door deze vroege tik kwam de verwachte Schiedamse storm maar niet op gang. Er waren wel kansen op de gelijkmaker voor de thuisclub, echter waren die er in de omschakeling evenzo voor de gasten. Naarmate het klokje naar de 90e minuut tikte, werd de hoop op een Vlaardingse stunt alsmaar groter. En des te harder het gejuich

toen eindelijk het laatste fluitsignaal van de middag klonk. Als er al sprake was van een crisis in de dop, dan is dit wel de manier op het in de kiem te smoren.

Helaas sorteert de puntenreeks van D.V.O.’32 nog niet in een stijgende lijn op de ranglijst. Omdat de concurrentie ook blijft winnen, blijven de Vlaardingers vooralsnog op de 13e plek hangen. Er zit dus weinig anders op dan om de ongeslagen reeks te prolongeren. Komende zaterdag staat er wederom een ‘do or die’ partij op het programma, ditmaal thuis tegen Vierpolders. Hopelijk weet de formatie van interim-duo Jan-Jaap van der Berg en ‘good-old’ René van Antwerpen dan eindelijk eens een sprongetje in de stand te maken. Al blijft alles wat telt waar je staat na 26 speelrondes.

Tekst en fotografie
Ronald van Meijeren

18-03-2024