DVO'32-VDL 5-3 (2-0)

Strijd met twee gezichten

Vanwege de slechte kwaliteit van het gras verplaatste de scheidsrechter de wedstrijd DVO'32-VDL naar veld drie. Daar zorgde het zo verfoeide kunstgras ervoor dat de streekderby doorgang kon vinden. Het werd een gevecht om de bal met twee gezichten: het ultieme duel met een sportieve Januskop. Dat aan het eind en diep in blessuretijd de ploeg van oefenmeester Raymond de Romph aan het langste eind trok, al moest DVO'32 tot op de bodem gaan, stemde het merendeel van de toeschouwers tevreden.

DVO was beter. Zelfs in een eerste helft waarin het tempo zeer laag lag had de thuisploeg het meeste balbezit, de beste kansen en dus ook de voorsprong. Na een kleine 20 minuten een voorzet van Floris Keizerwaard waarop spits Nico Huijer het vonnis voltrok. Vlak voor rust wederom Floris Keizerwaard die ditmaal met een goal de 2-0 aantekende.

VDL had niets in de Schelvispekel te brokkelen op een dood spelmoment en een enkele counter na.

Hoe anders na de rust. Na een vlotte 3-0, waarbij Floris Keizerwaard met zijn tweede assist Gert Jan van der Veen bediende leek de zaaak gelopen. Dat was, volgens bekende geachte voetbalwetten, geheel bezijden de waarheid.
   Gemakzucht, verzaakte afspraken en een dapper en fel strijdend VDL zorgden in de 92e minuut zelfs voor 3-3. DVO'32 liet zich willoos de ijzerkoekjes van het schoteltje eten en een trieste afgang lag op de loer.

Gelukkig was de corner in de 95e minuut eeen presentje voor Atakan Karacoskun. Hij kopte de bal met overtuiging binnenkopte: 4-3. Dat Wilson Iyawe ook nog 5-3 op het bord toverde  verlet niet dat een wedstrijd nooit is gewonnen voor het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Laat dit een wijze les zijn: It ain’t over untill it’s over. VDL’s nummer 4 pakte nog een oliedomme tweede gele prent van de prima leidende scheidsrechter Johan Jensch uit Almere en mocht als eerste douchen. Niet lang echter, want vrijwel direct klonk het eindsignaal.

DVO'32 pakte na de WK en winterstop en niet te vergeten de uitschakeling in de Fidus Cup met pingels tegen Hermes DVS eindelijk weer eens drie punten. Voor het moraal belangrijk,. Volgende week gaat de reis naar Vierpolders.