DVO’32 - Rijnmond Hoogvliet Sport 4-1 (1-1)

Sterke seizoensstart: 100% score

De ploeg van trainer Raymond de Romph blijft in de 3e klasse D op de maximale score staan. In de thuiswedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport werd met 4-1 gewonnen en dat was dik verdiend. DVO was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het elftal grossierde in grote en kleine kansen en klein - hoe pril het seizoen ook nog is - lijstaanvoerder.

Al in de 4e minuut werd een kopbal van Robin den Breems van de lijn gehaald. Daarna ging diezelfde Den Breems alleen op keeper Hoogvliet sluitpost Ginovanni Boom, maar wist niet te scoren.

Twee levensgrote kansen ontstonden, maar uit de counter kort daarop was het onverwacht 0-1 toen Jochem Vlemmings zijn pantoffel ongelukkig tegen een ingeschoten bal plaatste. Een koude douche voor DVO’32. Maar gelukkig was er nog tijd genoeg om de boel te herstellen.

Gert Jan van der Veen probeerde het van afstand. Een schot van Arij van Bree verdiende ook meer. DVO was en bleef heersen en na 26 minuten was daar (eindelijk) de gelijkmaker van Floris Keizerwaard. Zijn vrije trap was de Hoogvliet-defensie te machtig: 1-1.

Ian Slagboom moest in de 35e minuut handelend optreden bij een spaarzame Hoogvlietse aanval. Het bewees eens te meer dat DVO op zijn qui-vive moest zijn voor snelle counters. Het was een pittige pot, het aanzien waard.

Na de pauze volgde snel de verdiende voorsprong. Yamal Ernst liet een voorzet los en Gert Jan van der Veen knikte knap in. DVO’32 weigerde Rijnmond Hoogvliet Sport de genadeklap toe te dienen. Hierdoor bleef het langer spannend dan noodzakelijk. Een ongelukje en ...

Zover kwam het niet. Wilson Iyawe leverde een kopbal af met een effect waar voorheen Raymond Ceulemans patent op had en Rick van Haren toverde met een bekeken schuiver de eindstand (4-1) op het scoreborde.

Volgende week een vrij weekeinde en dan op naar stadgenoot Deltasport voor weer een heerlijke Vlaardingse derby.

Scheidsrechter Mark Vogelenzang uit Poortugaal gaf geel aan Marlison Steba en Eliseo Jerson Rosa van Rijnmond Hoogvliet Sport en Wilson Iyawe van DVO’32 .