DVO’32 - Kethel Spaland 0-1 (0-0)

Dalende lijn blijft actief

In wederom een regionale derby is Kethel Spaland de sterkste gebleken. De Schiedammers, onder leiding van oud-DVO trainer Ben Hoogwerf, trokken in een wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, toch aan het langste eind.

DVO’32 - Kethel Spaland 0-1 (0-0)

De partij aan de Marathonweg was er één waarin strijd de boventoon voerde. Uitgespeelde kansen waren er haast niet; felle duels des te meer. Één moment was beslissend. Hierin speelde scheidsrechter Joey Meuwese een cruciale rol.

Een voorzet van rechts werd knap afgewerkt. Volgens de grensrechter was de bal net voor de voorzet over de achterlijn gelopen. Een chip in de bal zoals op het WK ontbrak (uiteraard). "Doelpunt," besliste de scheidsrechter, die vanaf dat moment de kluts kwijt was.

Een opstootje op het middenveld met een slaande speler van Kethel Spaland ( eigenlijk rood) werd door de referee afgedaan met tweemaal geel. Vervelend voor DVO-verdediger Daan ten Broek. Hij incasseerde later nogmaals een gele prent en mocht als enige voortijdig douchen.

Hiermee werd de opdracht voor DVO een onmogelijke. Kethel Spaland nam de punten mee naar huis, daar waar men zich langs de kant al haast had verzoend met een doelpuntloos gelijkspel.

DVO’32 kon zelf geen aanspraak maken op de zege. Daarvoor werd er veel te weinig gecreëerd. De gasten stonden goed gepositioneerd en gaven niks weg. Aanvallend was het bij hen ook geen hosanna. Tocgh pakten zij de winst. En dat is wat telt. 

Volgende speelt DVO de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het gaat in Hoogvliet op bezoek bij Meeuwenplaat.

Scheidsrechter
Joey Meuwese gaf direct rood aan Rahine de Windt en tweemaal geel = rood aan Daan ten Broek van DVO’32.

Scoreverloop
71e 0-1 Kethel Spaland.

Opstelling DVO’32
Martijn Leerdam, Daan ten Broek, Nick Rutten, Reinier van der Veen, Yamal Ernst, Arij van Bree (80e Chris Rojer), Wesley de Heij (c.), Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer (85e Rahine de Windt), Wilson Iyawe (45e Tim Kievit).

04-12-2022