Eindstand 3-3

DVO’32 en Lyra delen de punten

DVO’32  en Lyra delen de punten

Gisteren de 1e officiële thuiswedstrijd in het seizoen 2021-2022. Gelukkig rolt de bal weer met publiek, iets waar we allemaal zeer blij om zijn.

Lyra uit de Lier,  uitkomend deze jaargang in de  3e klasse B,  was te gast deze zaterdag. Lyra opende de strijd om de districtbeker vorig weekend met een 2-0 zege op TAVV uit ter Aar, daar waar de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf in Katwijk de reserve’s van FC Rijnvogels met 1-2 klop gaf. Je kunt dus wel concluderen dat wie nu de zege zou pakken haast zeker was van de volgende bekerronde, echter DVO en Lyra eindigde op 3-3 na een aardige pot waarin volop strijd geleverd werd.

DVO kwam na een goed kwartier achter met 0-1 maar trok de stand weer rap gelijk na een prima combinatie tussen de rappe HassanHussein en de aalgladde Emre Cicek. Laatstgenoemde als doelpuntenmaker. Nadat de gasten wederom scoorde, DVO’s keeper liet het leder los waarna de rebound een prooi voor Lyra was herhaalde de film zich en vlak voor de thee was het weer Emre Cicek, die na een assist van HassanHusseinzichzelf knap vrij kapte en in de lange hoek afwerkte. 2-2 en rust.

Na de thee werd de wedstrijd wat rommelig door de vele wissels echter het bleef een pittige strijd tussen beide ploegen. DVO’32 nam de leiding door een doelpunt van de fysiek sterke spits Wilson Iyawedie beheerst na een scrimageafrondemaar gelijk daaropvolgend werd de zwaarbevochten voorsprong al weer weggeven nadat aarzelend optreden achterin gelijk werd afgestraft, 3-3 . DVO kreeg het conditioneel steeds zwaarder en Lyra kreeg de overhand, het wachten was eigenlijk op de winnende treffer van de Westlanders echter hij viel niet. Sterker nog, Wassim Elmoussaoui had in blessuretijd de winst voor DVO’32 nog op de schoen, maar zijn prachtige schot werd al even mooi door de Lyra goalie uit de kruising geranseld, zodat 3-3 toch echt de eindstand bleef.

Volgende week valt de beslissing in deze poule, als de Vlaardingers TAVV ontvangen en Lyra en FC Rijnvogels 2 de degens kruisen. 

Zaterdag 11 September 2021 , 2e poulewedstrijd districtbeker

DVO’32 – Lyra 3-3 (2-2)

Scheidsrechter vandaag was MauriceScherpenhuyzendie een prima wedstrijd floot.

Scoreverloop: 17e 0-1 Lyra, 20e 1-1 EmreCicek, 38e 1-2 Lyra, 42e2-2 EmreCicek, 68e3-2 Wilson Iyawe, 70e 3-3 Lyra.

Opstelling DVO’32 : YigitOzyurek, Daan ten Broek (67e Tim Kievit), AtakanKaracoskun (c.)62e Mitchell vd Windt),Nick Rutten, Niko van Meijeren, Stefan Dijkxhoorn, Gert-Jan van der Veen, EmreCicek, HassanHussein (62eWilson Iyawe),  Tim van der Hoeven (73eWassimElmoussaoui),  Nico Huijer ( 45eJaro Foppen).

12-09-2021