En verliest met 0-2

DVO’32 duidelijk de mindere van VFC

DVO’32 duidelijk de mindere van VFC

Op een zonnige zaterdag in Mei stonden DVO’32 en VFC aan de marathonweg te Vlaardingen voor een onvervalste stadsderby tegenover elkaar . VFC bijna onbedreigd aan kop nadat DVO vorige week de nummer 2 Zuidland versloeg met 1-3 en DVO’32, wat in een goede fase zat getuige de overwinningen tegen achtereenvolgens Kethel Spaland, Rijnmond Hoogvliet Sport en Zuidland, waren de voorbeschouwingen in 3C.

Echter behoudens een enkel opstootje voor de thee had het vandaag weinig weg van een derby op het scherpst van de snede. Daarvoor was het verschil simpelweg te groot. DVO probeerde het wel maar VFC had eingenlijk heel de wedstrijd de controle. Je kunt nog zeggen dat de 0-1 afgekeurd had moeten worden, daar aan de zijlijn voorafgaand een duidelijke overtreding gemaakt werd op Nick Rutten, echter de uitkomst van vandaag had er waarschijnlijk niet anders door geweest.

VFC is duidelijk op weg naar de 2e klasse, iets waar DVO’32 dit seizoen niet in mee kan doen. Het linkerrijtje, geen gevaar voor degradatie, maar kwalitatief niet goed genoeg om mee te doen voor de prijzen. Het zij zo, maar het was vandaag flink druk aan de marathonweg en het bier vloeide rijkelijk, dus al met al een geslaagde zaterdag. Volgende week komt GHVV’13 naar Vlaardingen en zijn er weer 3 punten te verdienen dus gegroet en tot volgende week.

Scheidsrechter was Joppe Dingemanse uit Woerden.

Zaterdag 7 Mei 2022 aanvang 14.30 uur DVO’32- VFC 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 19e 0-1 VFC, 38e 0-2 VFC.

Opstelling DVO’32: Mario Stark, Atakan Karacoskun (c.), Daan ten Broek (45e Emirhan Bayrakdar), Nick Rutten, Mark Verkade (45e Reinier van der Veen), Wesley de Heij( 81e Mert Mese), Floris Keizerwaard, Tim van der Hoeven, Gert Jan van der Veen, Nico Huijer (45e Yousri el Abdellaoui), Wilson Iyawe (62e Hassan Hussein).

08-05-2022