DVO’32-DSVP 3-3 (0-3)

Mentaliteit in districtbeker na 0-3 achterstand

Zaterdag 2 september was de officiële start van het seizoen 2023/2024 met een voetbalwedstrijd om de districtbeker tegen DSVP. De ploeg uit Pijnacker komt net als DVO’32 dit seizoen uit in de 3e klasse.

DVO’32-DSVP  3-3 (0-3)

Op deze met een zalig najaarszonnetje omzoomde zaterdag was het begin in met name de 1e helft voor DSVP. De gasten combineerden vlotter en maakten tot overmaat van ramp drie goals. DVO'32 legde bij tijd en wijle heel aardige combinaties op de mat, maar in de afwerking ging het fout.

De 0-1 was zeer ongelukkig. Een voorzet van rechts werd getoucheerd door Davon Dos Santos Almeida en die balverandering maakte van doelman Natoe Da Graca Dos Santos een kansloze sluitpost. Na iets meer dan een kwartiert lag ook de 0-2 erin. De verdediging van DVO'32 vergat de aanvaller van DSVP aan te pakken. De bal kwam bij de bonkige en grote spits en die haalde vernietigend uit.

Vlak voor de rust wederom via links een één-twee. De bal kwam voor en na een blok van de uitstekend spelende back Ayman El Achbouni blokte de inzet werd het vanuit rebound toch 0-3. Een koude douche voor een hardwerkend DVO’32 .

Na de pauze kwam de ploeg van het nieuwe technische duo Benjamin van de Zwan en assistent Chris Jansen beter voor de dag. Uit een vrije trap knikte good-old Gert Jan van der Veen de 1-3 tegen het net. DVO'32 kreeg weer moed, rechtte de rug en drong DSVP terug.

Gert Jan van der Veen maakte 10 minuten voor tijd een geweldige goal door de bal ineens van net na de middenlijn op zijn pantoffel te nemen: 2-3. DVO’32 rook sportief bloed en stroopte de mouwen nog eens onvervaard op. DSVP verzuimde om de Vlaardingers uit te counteren en, hoewel wat opportunistisch, maar zeker na een goede 2e helft niet onverdiend, toen ruim in blessuretijd Rahine de Windt de bal voor zijn voeten kreeg en uithaalde en de bal achter de verbouwereerde keeper van DSVP wist te krijgen kon het zwart-witte karakter niet worden ontkend.

Volgende week gaat de districtbeker verder met een uitwedstrijd in de Alexanderpolder bij Zwarte Pijl.
 
Zaterdag 2 September 2024
DVO’32-DSVP  3-3 (0-3) 

Scheidsrechter
Remco Broekhuizen uit De Lier.

Scoreverloop
11e minuut 0-1 DSVP
14e minuut 0-2 DSVP
38e minuut 0-3 DSVP
54e minuut 1-3 Gert Jan van der Veen
80e minuut 2-3 Gert Jan van der Veen
95e 3-3 Rahine de Windt
  
Opstelling DVO’32
Natoe Da Graca Dos Santos, Clifford Santos Monteiro, Paul vd Slot (c.), Davon Almeida Dos Santos (45e Heinrich Esajas), Ayman El Achbouni (45e Anwar El Bouazaoui), Rick v Haren (62e Rahine de Windt), Tim Kievit, Diego Remondo Gomez, Yousri el Abdellaoui, Gert Jan van der Veen, Pascal Möller (45e Stephen Hellement).  

Tekst
Rinus Zomervrucht

04-09-2023