DVO'32-Deltasport 2-3 (2-2)

Thuisclub loopt in Broekpoldermes

DVO’32 heeft zaterdag 18 maart in een boeiende Vlaardingse derby tegen Deltasport het onderspit moeten delven. In een wedstrijd waarin DVO het meeste balbezit en de beste kansen had, waren het toch de gasten die er uiteindelijk met de drie punten vandoor gingen.

DVO'32 begon veel te slap. Deltasport was veel feller in de duels en toen DVO even niet oplette bij een ingooi stond het na een scherpe voorzet, die werd afgemaakt met een bekeken inkopper, 0-1.

Na een kwartier had de 1-1 op het scorebord moeten staan. Echter Christopher Rojer mikte onbesuisd over. Na 21 minuten pakte middenvelder Arij van Bree geel toen hij Soufiane Tarafit torpedeerde. Na een langdurige blessurebehandeling wist Deltasport’s nummer 10 nog een strafschop te versieren na gestuntel bij DVO alvorens hij groggy alsnog van het veld af moest. De penalty werd onerispelijk benut: 0-2.

Hierna rechtte DVO de rug en nog voor rust was de schade gerepareerd. Eerst kreeg de thuisploeg een penalty toen Floris Keizerwaard gevloerd werd; Christopher Rojer mikte de
1-2 tegen het net. Daarop scoorde Atakan Karacoskun de gelijkmaker na een scrimage.

De scheidsrechter had volgens de DVO aanhang nog een penalty kúnnen en misschien wel móeten geven toen Daan ten Broek zichtbaar werd vastgehouden tijdens een wervelende run binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter wuifde 'voorval' eenvoudig weg.

De verwachting was dat DVO na de rust orde op zaken zou stellen. Het thuispubliek kwam  bedrogen uit, want ondanks veel balbezit en prima spel op de meest Deltasport-helft kreeg DVO de bal niet nmeer achter de uitstekende sluitpost. Met als hoogtepunt in de 83e minuut de ultieme redding op een inzet van Reinier van der Veen. Achter de goal gingen de armen al juichend omhoog ... maar daar bleef het bij. Het bleek de beslissende redding, want uit die ene spaarzame counter werd het zelfs 2-3 voor Deltasport.

Onverdiend riepen DVO'ers. Waarschijnlijk had DVO’32 meer verdiend, maar als je niet scoort en de tegenstander dit wel doet zegt een onvervalste voetbalwet dat je hebt verloren. Zo waren de druiven zuur voor DVO’32. De ploeg zal in het resterende competitieprogramma nog alle zeilen bij moeten zetten om bij de negende plaats vandaan te blijven. Volledige inzet en keihard knokken is vereist.

Volgende week uit bij Rozenburg een nieuwe kans op drie punten; DVO'32 gaat ervoor.