Rotterdamse CD met Vlaardingse inbreng

DROOG5: Wereldmuziek, Jazz en een toefje klassiek

DROOG5: Wereldmuziek, Jazz en een toefje klassiek

VLAARDINGEN / SCHIEDAM - DROOG5 is een in 2017 gestart World Jazz cross-over ensemble uit Rotterdam, dat vooral eigen composities speelt op het grensvlak van Wereldmuziek, Jazz en met een toefje Klassiek, een ware ‘wereldse cross-over’. Met name de arrangementen van sopraansax en cello maken de bijzondere en originele sound.

DROOG5 doet een programma van World Jazz, bestaande uit toegankelijke eigen composities met invloedssferen uit alle windstreken, van Jazz tot Salsa, van theatermuziek  tot Afro. De muziek is overwegend vrolijk, soms met humor, afgewisseld met soms ook  eens een lyrische song. Een veelzijdig en afwisselend repertoire met wereldse grooves en  sfeervolle ambiances. Voor speciale events doet DROOG5 ook een programma van World  Jazz en Poetry.
 
DROOG5 speelt op diverse en heel verschillende plekken, van Jazzclub tot poppodium, van  kroeg tot parkfestival, van buurtfeest tot kunstevenement. In 2019 bracht DROOG5 de CD  While Waiting uit.

In november 2023 verschijnt de 2e CD - Rotterdam Grooves, opgenomen in Studio Kabaal te  Haarlem.

DROOG5 bestaat uit:
* Hans Rikken - sopraansax & klarinetten en teksten
* Angelique Boel - cello en altsax
* Stan Stolk - contrabas en elektrische bas
* Luuk Kranenburg - drums & percussie|
* WillemJan Droog - vleugel en keyboards

De leden van DROOG5 hebben geheel verschillende muzikale achtergronden en dat maakt  dit ensemble zo bijzonder:
* Hans Rikken speelde de laatste jaren in gipsyband Latzso en deed diverse  theaterproducties.
* Angelique Boel speelde als celliste in het Rijnmond Symfonie Orkest en ook altsax in het  Dutch Carribean Groove Orchestra en deed diverse jazz-projecten met o.a. Martin Fondse.
Stan Stolk, bekend als bassist van Flairck, toerde door Japan met het Global Orchestra.
* Drummer en percussionist Luuk Kranenburg heeft zijn sporen verdiend in diverse Pop &  Latin bands als o.a. Nueva Manteca.
* Pianist en componist WillemJan Droog, oprichter van de Brits-Nederlandse pop-jazz band  the Relatives, toerde hiermee regelmatig in Nederland, Engeland en België, maakte met dit  gezelschap 3 CD’s en richtte zijn eigen muzieklabel op: www.relativesrecords.com.

Zie en luister ook: https://www.facebook.com/groups/1327822317233646/ en www.relativesrecords.com.Voor meer info mail naar: relativesrecords@gmail.com of  naar: droog5.muziek@gmail.com.

10-11-2023