Drie personen aangehouden voor illegale arbeid

Drie personen aangehouden voor illegale arbeid

VLAARDINGEN - Bij een controle zijn vier vreemdelingen aangetroffen waarvan er drie aan het werk waren om een pand op de Markt in Vlaardingen te verbouwen. Drie personen zijn staande gehouden voor de vreemdelingenwet en meegenomen richting het politiebureau.

De vreemdelingenpolitie heeft bij alle personen illegaal verblijf geconstateerd. De personen hebben een vertrekmaatregel naar land van herkomst opgelegd gekregen.

Naar aanleiding van een anonieme melding is het interventieteam van de gemeente Vlaardingen, samen met de Nederlandse Arbeidsinspectie en de afdeling vreemdelingenpolitie, identificatie en mensenhandel meerdere panden binnengegaan op de Markt in Vlaardingen.
 
De Arbeidsinspectie constateerde dat er sprake was illegale arbeid. De betrokken werkgever zal een boeterapport krijgen voor het overtreden van de Wet arbeid vreemdelingen. De Inspectie doet verder onderzoek naar overtreding van de Arbeidstijdenwet. Het vermoeden bestaat namelijk dat de betrokken personen veel meer werkten dan is toegestaan. 

Het interventieteam van de gemeente Vlaardingen, de Nederlandse Arbeidsinspectie, politie en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om georganiseerde criminaliteit en ondermijning tegen te gaan. Samen controleren zij of wet- en regelgeving worden nageleefd en onder welke omstandigheden arbeid wordt verricht.

Tekst
Gemeente Vlaardingen

Fotografie
Archief Gemeente Vlaardingen

28-03-2024